Contact
Telefoon
U kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 17:00 uur!
E-mail

Wij beantwoorden uw vragen graag per e-mail.
Mail ons 24 per dag!

Formulier
Heeft u nog vragen?

Voor schriftelijke vragen kunt u ons contactformulier gebruiken.

» Naar het contactformulierAdres

SPRINTIS Schenk
GmbH & Co. KG
Sales Office BeNeLux
Zaanweg 67 D
1521 DM Wormerveer

Kleine staafmagneten combineren hoge prestaties met een ruimtebesparend karakter. Ze worden vaak gebruikt voor onderwijsdoeleinden of als onderdeel van innovatieve ontwikkelingen. Deze handige helpers worden vaak gebruikt als sluitoplossing of als prikbordmagneten. We spreken alleen van staafmagneten wanneer de diameter kleiner dan of gelijk is aan de hoogte. Het gebruik ervan is flexibel:enerzijds kunnen de staafvormige supermagneten gemakkelijk worden gecombineerd volgens eigen ideeën. Anderzijds is het altijd mogelijk ze handmatig te scheiden. Neodymium staafmagneten (NdFeB) profiteren van de hoge magnetisatiegraad van dit materiaal. Vergeleken met gewone magneten scoren ze punten voor hun verhoogde magnetische aantrekkingskracht en afstoting.

Neodymium staafmagneten, vernikkeld Neodymium staafmagneten, vernikkeld
✓ verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen!
Neodymium magneten | maatwerk Neodymium magneten | maatwerk
✓ verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen!
Op maat gemaakt

Welke afmetingen en houdkracht hebben staafmagneten?

Het oppervlak van onze goedkope en niet-zelfklevende neodymium staafmagneten is vernikkeld (Ni-Cu-Ni) en heeft een zilverkleurig uiterlijk. De producten zijn axiaal gemagnetiseerd (parallel aan de hoogte). In de online shop vindt u klantvriendelijke prijzen en een uitgebreid assortiment producten met betrekking tot diameter, hoogte en kleefkracht.

  • Kiesbalkmagneten met een diameter tussen 2 en 10 mm
  • De instelbare hoogte is 3 tot 40 millimeter
  • De hechtprestatiefunctie dekt het bereik van 160 gram tot 4,1 kilogram

Door de gradaties kunt u precies de juiste magneet voor uw toepassing kiezen. Omdat de aanbiedingen door hun smalle vorm weinig ruimte in beslag nemen, zijn de permanente magneten perfect geschikt voor gebruik in kleine holtes. Houd er rekening mee dat het mogelijk is om een individuele aanvraag te sturen na het selecteren van de juiste staafmagneet voor de bestelhoeveelheid. Wij spelen graag in op de wensen van onze klanten.

Hoe komt de staafmagneet tot stand als leermagneet in scholen?

Naast ring-, kogel- en hoefijzermagneten, zijn de handige staafmagneten een schat aan ervaring voor veel studenten. Ze behoren tot de behoefte van de klassieke leraar en helpen de kloof tussen abstracte natuurkunde en solide praktijk te dichten. Kleine magneten stellen docenten in staat om de principes van magnetisme op een speelse en risicoloze manier te onderwijzen. Ze zijn levendig en gemakkelijk te hanteren. Omdat hun kracht onder die van de extreem krachtige schijfmagneten ligt, zijn de krachten die door de staafmagneten worden uitgeoefend gemakkelijk beheersbaar. Desalniettemin zijn aantrekkingskracht en afstoting sterk genoeg om een beknopte ervaring bij de leerling op te wekken. In praktische schoolexperimenten spelen observatie en begrip perfect samen. Experimenten worden daarom beschouwd als de ideale vorm van direct en realistisch leren. Staafmagneten kunnen bijvoorbeeld in elke lengte bij elkaar worden geplaatst - een goed voorbeeld van schaalbaarheid. De studenten begrijpen de fysische basisprincipes van magnetisme op een plastische manier. Effecten en krachten die alomtegenwoordig zijn in het dagelijks leven. Hetzelfde geldt voor wetenschap en onderzoek - bijvoorbeeld in de miniaturisatie. Staafmagneten fungeren daarom als perfecte en bewezen leermagneten.

Welke toegevoegde waarde bieden staafmagneeten voor hobbyisten en modelbouwers?

Neodymium producten zijn niet alleen onmisbaar in scholen of als industriële magneten: kleine staafmagneten zijn ook geschikt als geschenk voor ambachtelijke fans en ervaren modelbouwers. Zowel een krachtige elektromotor als eenvoudige bevestigingsoplossingen profiteren van magnetische elementen. De uitvinders ontwikkelen fascinerende toepassingen en functies met de ruimtebesparende supermagneten. Of het nu gaat om een originele sleutelboom, magnetische kettingsloten, een individuele magnetische wand of zelfs een klein magnetisch kanaal om een bal met onzichtbare krachten te versnellen. Er zijn vrijwel geen grenzen aan creativiteit en denkbare toepassingen.