Contact
Telefoon
U kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 17:00 uur!
E-mail

Wij beantwoorden uw vragen graag per e-mail.
Mail ons 24 per dag!

Formulier
Heeft u nog vragen?

Voor schriftelijke vragen kunt u ons contactformulier gebruiken.

» Naar het contactformulierAdres

SPRINTIS Schenk
GmbH & Co. KG
Sales Office BeNeLux
Industrieweg 13 A
1521 NC Wormerveer
Nederland

Magneethaak, neodymium Magneethaak, neodymium
✓ verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen!
Magneethaak, ferriet Magneethaak, ferriet
✓ verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen!
Magneet met verzonken gat/potmagneet, neodymium Magneet met verzonken gat/potmagneet, neodymium
✓ verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen!
Magneet met draadbus, neodymium Magneet met draadbus, neodymium
✓ verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen!

Potmagneten - maximale hechting in een klein formaat

Potmagneten overtuigen met een maximale houdkracht bij een relatief klein formaat. De houdkracht van de speciale magneten wordt verhoogd door een metalen pot. De magnetische kern wordt omhuld door een metalen pot, zodat slechts één houdoppervlak vrij blijft. Daarmee verandert de pot de magnetische flux en zorgt ervoor dat de houdkracht aan deze zijde wordt versterkt. Potmagneten kunnen flexibel worden gebruikt voor zowel privé als industriële doeleinden. Ze zijn geschikt voor het transporteren van ijzer en staal, kunnen worden gebruike als grijpmagneten of dienen als bevestigingen buitenshuis. Bij SPRINTIS vindt u potmagneten in diverse uitvoeringen in onze eigen SPRINTIS Magnetshop. Ontdek potmagneten met haak, met verzonken gat en met draadbus en schroefdraad. Hier vindt u gegarandeerd wat u zoekt.

Waar heb ik een potmagneet voor nodig?

Potmagneten zijn uiterst breed inzetbaar. Ze worden vaak gebruikt in industriële toepassingen en dienen om ijzeren en stalen delen te transporteren. Ook worden ze vaak als grijpmagneten gebruikt en kunnen ze zelfs zware voorwerpen optillen en verplaatsen. Een verder belangrijk gebruik is de tijdelijke bevestiging zowel binnens- als buitenshuis. Omdat een potmagneet zeer sterk is en toch snel losgemaakt kan worden, is deze ideaal voor bevestiging zonder te boren of lijmen. Deze eigenschap is een groot voordeel, vooral op beurzen, verkoopafdelingen en bouwplaatsen. De magneten zijn net zo handig bij het bevestigen van posters, reclames en decoraties. Ook in de keuken- en meubelbouw hebben potmagneten zich al lang bewezen. Indien gewenst, kunt u potmagneten langdurig inzetten en gebruik maken van de weerbestendige en sterk hechtende eigenschappen. De potmagneet is bijzonder sterk en compact en leent zich voor bijna elk doel. Ook privé kunnen potmagneten worden gebruikt en u helpen bij verschillende hobby's en klussen. Afhankelijk van de constructie kan de magneet op diverse manieren worden gemonteerd en toegepast.

Hoe gebruik ik een potmagneet?

Afhankelijk van de constructie kunnen potmagneten op verschillende wijzen worden aangebracht. Potmagneten met haak kunnen bijvoorbeeld heel gemakkelijk worden bevestigd. Daardoor zijn potmagneten met oog en haak vooral geschikt voor mensen die nog niet eerder met potmagneten hebben gewerkt. Wie een potmagneet zoekt om vast te schroeven, kan dit doen met behulp van de draadbus en een passend schroefdraad. De montage is snel en duurzaam. Veel magneten hebben daarom een schroefdraad aan de binnenkant. Ook magneten met verzonken gat bieden de mogelijkheid om ze met een passende verzonken schroef te monteren. Magneten met een schroefdraad kunnen daarentegen in een bus geschroefd worden en zorgen zo voor langdurige houvast. Als er geen geschikte bevestigingsmogelijkheid is, kunnen potmagneten ook worden vastgelijmd. Let u er bij de keuze voor een passende magneet op dat de aangegeven houdkracht altijd loodrecht op de basis wordt gemeten.

Welke keuze aan potmagneten heb ik bij SPRINTIS?

De keuze aan potmagneten is bij SPRINTIS zeer uitgebreid. De SPRINTIS Magnetshop biedt u zowel potmagneten met haak, met verzonken gat, met draadbus alsmede potmagneten met schroefdraad. Daarnaast heeft u de keuze uit ferriet en neodymium magneten en kunt u uit verschillende maten en vormen kiezen. Natuurlijk is het de keuze in houdkracht die bepalend is en ervoor zorgt dat de potmagneet ook zijn doel vervult. U vindt ook andere neodymium magneten en ferriet magneten in onze winkel.

Altijd de perfecte hechtingskracht bij de hand

Wie een simpele potmagneet met haak zoekt, die heel gemakkelijk te bevestigen is en overtuigt met een houdkracht van 13 kilo, dient te kiezen voor artikel MS.TM.HK.20.N38.06. De magneet is is gemaakt van neodymium en heeft een stalen pot. Met zijn geringe afmeting van 20 x 29 millimeter kan hij bijna overal worden bevestigd. Bijzonder praktisch: de potmagneet is al te bestellen vanaf een kleine hoeveelheid slechts 10 stuks. Wie een potmagneet met draadbus en lage houdkracht zoekt, is met artikel MS.TM.GB.13.N38.06 geholpen. De magneet heeft een kleine afmeting van 13 x 11,5 millimeter en biedt een M3-schroefdraad. De houdkracht van 5 kilo is vooral geschikt voor montage van lichtere voorwerpen. Een bijzondere sterke krachtpatser is artikel MS.TM.BO.25.7.38SH.06. De potmagneet met verzonken gat tilt wel 19 kilo en dat bij een minimale diameter van slechts 25 millimeter.

De voordelen van potmagneten bij SPRINTIS:

  • Kan al vanaf een kleine hoeveelheid van slechts 10 stuks worden besteld
  • Is vervaardigd uit neodymium of ferriet
  • Beschikt over een hoogwaardige stalen pot
  • Heeft in vergelijking met standaard magneten een sterkere houdkracht
  • Is in veel maten en vormen verkrijgbaar
  • Biedt een maximale houdkracht tot 19 kilo
  • Is zowel met haak als ook met draadbus, schroefdraad en verzonken gat verkrijgbaar
  • Eenvoudig te bevestigen en snel weer te verwijderen
  • Biedt langdurige hechting zonder te boren of te lijmen
  • Bij hogere afname geldt een staffelkorting