Contact
Telefoon
U kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 17:00 uur!
E-mail

Wij beantwoorden uw vragen graag per e-mail.
Mail ons 24 per dag!

Formulier
Heeft u nog vragen?

Voor schriftelijke vragen kunt u ons contactformulier gebruiken.

» Naar het contactformulierAdres

SPRINTIS Schenk
GmbH & Co. KG
Sales Office BeNeLux
Industrieweg 13 A
1521 NC Wormerveer
Nederland

Magneetrondjes, ferriet, Y35 Magneetrondjes, ferriet, Y35
✓ verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen!
Ferriet magneten vierkant/rechthoekig, Y35 Ferriet magneten vierkant/rechthoekig, Y35
✓ verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen!

Magneetrondjes – eenvoudige montage voor binnen en buiten

SPRINTIS biedt voor elke situatie de juiste magneet. Een magneet die niemand in het dagelijks leven kan vermijden is de magneetrondje gemaakt van ferriet. Deze magneetrondje wordt vooral gekenmerkt door zijn hittebestendigheid. Het is bestand tegen temperaturen tot 250 graden en kan dus zowel binnen als buiten worden gebruikt. Hoewel ferrietmagneten een lagere houdkracht hebben dan neodymium magneten, bieden ze veel sterkte. Bij SPRINTIS vindt u ferrietmagneten in verschillende formaten voor elke behoefte. De grootste ferrietmagneet overtuigt met een enorme houdkracht van 2,3 kilogram. Een populaire locatie voor ferrietplatenmagneten: het kantoor. Hier worden ze vaak gevonden in de vorm van een magnetische pin. Alle ferriet schijf magneten van SPRINTIS bestaan voor de helft uit noord- en zuidpool. Ferrietmagneten zijn ook zeer voordelig en worden volledig ongecoat geleverd. Omdat de optiek van ferrietmagneten vrij eenvoudig is, worden ze meestal gebruikt in verborgen gebieden.

Waar worden ferriet magneten vierkant gebruikt?

Magneten vierkant van ferriet worden gebruikt als ambachtelijke maar ook als industriële magneten. In de SPRINTIS magnetshop vindt u vierkante magneten van ferriet met een kleefkracht tot 2,5 kilogram. Je hebt de keuze tussen kleine vierkante magneten met kleine afmetingen en een minimale houdkracht, die vaak worden gebruikt als knutselmagneten, en grote vierkante magneten, die ideaal zijn voor het wegen van grotere objecten en apparaten. Alle ferriet kubusvormige magneten zijn ongecoat en bestaan uit noord- en zuidpolen.

Hoe worden ferriet magneten gemaakt?

In tegenstelling tot neodymiummagneten bestaan deze niet uit neodymium ijzerboor (NDFEB), maar uit magnetisch metaaloxide. De belangrijkste grondstoffen zijn ijzeroxide, bariumcarbonaat en strontiumcarbonaat. Deze drie grondstoffen worden "samen gebakken" bij hoge temperaturen (dit proces heet Sintering).
Het keramische materiaal maakt individuele afmetingen en vormen mogelijk. In ons assortiment bieden wij ferrietmagneten in schijf- en kubusvorm aan. Ook in de categorie kantoor en school vindt u prikbordmagneten met ferrietmagneten.

De voordelen van ferrietmagneten van SPRINTIS:

  • bestand tegen temperaturen tot 250 graden
  • kan goed gebruikt worden in buitenruimtes
  • Bij uitstek geschikt voor de bouw
  • Verkrijgbaar in verschillende vormen en maten
  • Gunstig geprijsd dan neodymiummagneten
  • Worden geleverd goed verpakt
  • Ongecoat en axiaal gemagnetiseerd
  • Vanaf 100 stuks klaar om te bestellen