Contact
Telefoon
U kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 17:00 uur!
E-mail

Wij beantwoorden uw vragen graag per e-mail.
Mail ons 24 per dag!

Formulier
Heeft u nog vragen?

Voor schriftelijke vragen kunt u ons contactformulier gebruiken.

» Naar het contactformulierAdres

SPRINTIS Schenk
GmbH & Co. KG
Sales Office BeNeLux
Industrieweg 13 A
1521 NC Wormerveer
Nederland

Bindsystemen - Welke soorten bindingen zijn er?

Variabele bindsystemen

Een veelgebruikt type bindsysteem is het plastic bindsysteem, dat een klein maar doorslaggevend voordeel heeft ten opzichte van veel andere bindsystemen. Documenten die gebonden zijn met behulp van plastic bindsystemen kunnen na de productie naar behoefte opnieuw geladen worden met nieuwe documenten en zijn daarom uiterst flexibel in gebruik. Net als metalen spiralen zijn ook de plastic spiralen die hier gebruikt worden zeer robuust en ontworpen voor veelvuldig gebruik.

Het bindsysteem wordt meestal gebruikt voor alle soorten documenten die voortdurend worden aangevuld, zoals wetenschappelijke papers en scripts, verzamelingen recepten of fotoalbums die er aantrekkelijk uit moeten zien. Er zijn geen grenzen aan de kleuren die u kunt gebruiken bij het ontwerpen ervan. Een andere bijzonder praktische eigenschap is dat u dankzij de hoge mate van flexibiliteit van het inbindsysteem zakken kunt toevoegen als er niet genoeg tijd is om een groot aantal nieuwe, losse documenten meteen te organiseren. De accessoires worden gecompleteerd door archiveringsstrips, die een ongecompliceerde archivering in een map mogelijk maken. Een fundamentele beslissing die genomen moet worden bij de aanschaf van ringbandclips is de vormvariant, waarbij de ovale variant een groter aantal vellen kan vasthouden.

Aan de andere kant heeft de klembinding een bijna minimalistisch effect, omdat er behalve klemrails geen andere hulpmiddelen nodig zijn. Hierdoor is het ook niet nodig om gaten te ponsen en andere stappen uit te voeren die nodig zijn bij andere soorten bindingen. Het bindsysteem is daarom bijzonder voordelig voor snelle en verwisselbare bindingen waarbij de inhoud slechts een beperkte tijd actueel is, zoals menu's of seizoensgebonden reclamemateriaal. Voor maximaal gebruiksgemak zijn de zelfklevende klembalken van SPRINTIS een echte insider tip.

Onverwisselbare bindsystemen

Een van de populairste bindsystemen is ongetwijfeld thermisch binden, dat met weinig moeite professioneel binden voor verschillende doeleinden biedt door gebruik te maken van ons Optibind thermisch bindapparaat, een thermische bindmap en speciale lijm. Naast de snelle en ongecompliceerde werking van het systeem, maakt het inbinden indruk met een schoon en stijlvol eindproduct dat naar wens kan worden aangepast door de juiste map te kiezen. Alle mappen hebben een transparant voorblad en worden geleverd met een vrij te kiezen rug die voor stabiliteit zorgt. Voor scripties, informatiebrochures, catalogi en nog veel meer is dit bindsysteem de perfecte keuze.

Een andere beproefde methode is de productie van draadbindingen(wire-o-binding). Deze duurzame en tegelijkertijd goedkope bindwijze wordt vaak gebruikt voor kalenders, notitieblokken, presentaties of rapporten. Een groot voordeel voor de lezer is de mogelijkheid om de ingebonden documenten 360 graden te draaien, voor een betere hantering of om ruimte op het bureau te besparen. De robuuste metalen spiralen zijn een betrouwbaar en stijlvol onderdeel dat zelfs bij veelvuldig gebruik intact blijft.

Bij SPRINTIS vindt u een grote selectie bijpassende draadbindruggen in veel verschillende kleuren en maten, zodat u de volledige vrijheid hebt om uw bindruggen aan uw persoonlijke wensen aan te passen. Het is belangrijk om te weten dat de keuze van de steek en dus het aantal gebruikte ringen de dikte van de vellen bepaalt en ook invloed heeft op de stabiliteit van de binding. Wat het formaat betreft, hebt u ook de vrije keuze tussen geprefabriceerde bindruggen voor standaardformaten en de spoelversie voor speciale lengtes en grote bestellingen. Er zijn dus geen grenzen aan uw creativiteit bij het ontwerpen van uw bindrug.

Een bindsysteem dat wordt gekenmerkt door zijn goedkope proces is het nieten. Hierbij worden metalen nietjes gebruikt om de pagina's van het document bij elkaar te houden en het kan zowel handmatig als automatisch worden uitgevoerd. Het wordt gebruikt voor een klein aantal pagina's en wordt gekenmerkt door de eenvoud van uitvoering. Of het nu gaat om nietjes die met een geschikte handnietmachine of nietmachine worden aangebracht, of om nietdraad op een spoel die volautomatisch tot nietjes wordt verwerkt in zadelhechters, SPRINTIS biedt een onovertroffen prijs-kwaliteitverhouding. Het proces wordt vaak gebruikt voor werkboeken, instructieboeken, maar ook voor tijdschriften en catalogi.

Bindsystemen met bescherming tegen namaak

Kambinden daarentegen verschilt aanzienlijk van de bovengenoemde bindsystemen, zelfs tijdens de productie. Nadat het papier geperforeerd is, wordt een plastic kam door de perforatie geschoven en vervolgens geseald. SureBind-kammen van hoge kwaliteit zijn verkrijgbaar bij SPRINTIS om het bindproces te optimaliseren. Het resultaat is een stevige, onveranderlijke binding die standaard wordt gebruikt op alle gebieden waar met gevoelige gegevens wordt gewerkt, zoals boekhouding voor balansen en jaarrekeningen, of in contracten in het algemeen. Dit type binding is visueel zeer aantrekkelijk en is ook populair op andere gebieden, zoals voor brochures. Zoals bij alle soorten bindsystemen, kunt u in de SPRINTIS winkel ook praktische opbergstrips verkrijgen.

Eyeletbinding is ook onveranderlijk als het proces eenmaal voltooid is. Dit bindsysteem voldoet ook aan een belangrijk criterium voor documenten zoals jaarrekeningen, jaarverslagen, archiefmappen en meer. Metalen ringen worden in het document gestanst nadat het papier gestanst is en hun vorm voorkomt dat afzonderlijke pagina's verwijderd kunnen worden zonder het document te beschadigen. Hiervoor is een ponsapparaat nodig, dat verkrijgbaar is als combipons in de SPRINTIS online shop en dat beide stappen, ponsen en perforeren, in één omvat. Om ervoor te zorgen dat er niets wegglijdt tijdens het inbinden, is de combipons standaard uitgerust met een centreersysteem. Voor een beter uiterlijk en bescherming tegen vuil en vocht wordt een bijpassende map aanbevolen, zoals voor alle documenten. Daarom vindt u in ons assortiment speciale eyeletmappen in verschillende kleuren.

Het juiste inbindsysteem kiezen

Een cruciale vraag die aan het begin moet worden beantwoord, is hoe veranderlijk de documenten zullen zijn nadat het bindproces is voltooid. Als u het zekere voor het onzekere wilt nemen, zijn de laatste twee genoemde bindsystemen de beste keuze. Tenzij u met gevoelige gegevens werkt, is een andere belangrijke factor echter de prijs-prestatieverhouding. Het is onder andere belangrijk om de hoeveelheid documenten af te wegen die regelmatig ingebonden moeten worden, aangezien elk type inbindsysteem ontworpen is voor verschillende bladdiktes.

Afhankelijk van het type inbindsysteem kan het ook nodig zijn om een geschikt inbindapparaat en andere accessoires aan te schaffen. De aanzienlijke tijdsbesparing en de aanzienlijke vermindering van de werklast wegen echter ongetwijfeld op tegen deze investering. Een duidelijke aanbeveling hangt uiteindelijk af van het beoogde gebruik of het kader van het evenement in kwestie. Om de beste oplossing voor u te vinden, staat de SPRINTIS klantenservice altijd klaar om uw vragen te beantwoorden en aanbevelingen te doen!

(Deze tekst is automatisch vertaald.)