Contact
Telefoon
U kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 17:00 uur!
E-mail

Wij beantwoorden uw vragen graag per e-mail.
Mail ons 24 per dag!

Formulier
Heeft u nog vragen?

Voor schriftelijke vragen kunt u ons contactformulier gebruiken.

» Naar het contactformulierAdres

SPRINTIS Schenk
GmbH & Co. KG
Sales Office BeNeLux
Zaanweg 67 D
1521 DM Wormerveer

Binden met nietjes is een ongecompliceerd en kosteneffectief bindproces voor documenten met een klein tot gemiddeld aantal pagina's. Het is geschikt voor smalle brochures zoals tijdschriften, magazines, werkboeken, instructieboeken en productcatalogi. Het is geschikt voor smalle brochures zoals tijdschriften, dagboeken, werkboeken, instructiehandleidingen en productcatalogi. Bij het inbinden met nietjes worden losse papieren pagina's op specifieke punten vastgeniet met metalen nietjes. Hierdoor ontstaan gebruiksvriendelijke documenten die gekenmerkt worden door hun grote openingsmogelijkheden en gemakkelijke hantering. In de SPRINTIS online shop kunt u de juiste apparatuur bestellen om professionele nietjes handmatig of machinaal te binden.

(Deze tekst is automatisch vertaald.)

Het inbindproces met nietjes

Binden met nietjes, ook bekend als zadelnieten of zadelstikken, is een eenvoudige maar effectieve bindmethode. Als u zelf wilt nieten, hebt u een handmatige nietmachine of een nietmachine en de juiste nietjes nodig. Als voorbereiding worden de vellen papier in het midden gevouwen en in elkaar gelegd. Vervolgens klemt u het nietje in de nietmachine en duwt u het van achteren door de middellijn van de gevouwen pagina's. Het nietje raakt nu de voet van het papier. Het nietje komt nu tegen de voet van de nietmachine en wordt omgebogen door een bijbehorende geleider. Voor het nieten kunnen twee, drie of vier nietjes worden gebruikt. Hoe meer nietjes, hoe sterker de binding.

Ons hechtdraad op een spoel is geschikt voor de volautomatische productie van geniete brochures in verzamelhechtmachines. Als de ingebonden documenten klaargemaakt moeten worden voor archivering, kan het nieten als ringband uitgevoerd worden. In dit geval ligt het nietje niet plat op de bindrug, maar vormt het een klein oogje waardoor de documenten gemakkelijk gevijld kunnen worden.

Voordelen van nietjesbinden

Het gebruik van nietjes of stikdraad geeft nieten binden een onverslaanbare prijs-prestatieverhouding. Omdat de bindmiddelen slechts selectief en in kleine hoeveelheden worden gebruikt, is het bindproces zeer grondstof- en milieuvriendelijk. Daarnaast scoort nieten vooral punten voor het openingsgedrag: Wanneer u naar het ingebonden document kijkt, is de hele pagina zichtbaar tot aan de binding. Alle informatie is ook duidelijk herkenbaar in de marges van de afgedrukte pagina, waardoor een groot panorama ontstaat. Dankzij de puntbinding blijven de brochures open, zijn ze gemakkelijk om te slaan en liggen ze licht in de hand. Nietjesbinden is perfect voor documenten met een klein tot gemiddeld aantal pagina's.

Nietjes binden bij SPRINTIS

In de SPRINTIS winkel kunt u praktische nietjes voor handmatig inbinden en hoogwaardig hechtdraad voor machinale verwerking kopen. Met de apparatuur van SPRINTIS kunt u nette en professionele nietjes voor uw brochures maken. Onze klantenservice geeft u graag advies en helpt u bij het kiezen van de juiste producten. Als u grotere hoeveelheden afneemt, profiteert u van aantrekkelijke staffelprijzen.

(Deze tekst is automatisch vertaald.)