Contact
Telefoon
U kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 17:00 uur!
E-mail

Wij beantwoorden uw vragen graag per e-mail.
Mail ons 24 per dag!

Formulier
Heeft u nog vragen?

Voor schriftelijke vragen kunt u ons contactformulier gebruiken.

» Naar het contactformulierAdres

SPRINTIS Schenk
GmbH & Co. KG
Sales Office BeNeLux
Industrieweg 13 A
1521 NC Wormerveer
Nederland

Nietjes gebruiken

Met metalen nietjes kunt u uw papieren documenten netjes en snel vastnieten. Alles wat u nodig hebt is een geschikte nietmachine waarin u uw losse vellen papier plaatst. Door op de kop van het nietapparaat te drukken, zakt deze naar beneden en wordt het nietje met de puntige uiteinden eerst door het papier gedreven. Zodra het nietje de voet van de nietmachine raakt, worden de pootjes samengebogen door een bijbehorende geleider en niet de nietmachine.

Nietmachines kunnen gebruikt worden voor open of gesloten bindingen: Bij een open binding worden de pootjes van het nietje naar buiten gebogen, bij een gesloten binding worden ze naar binnen gebogen. Open bindingen maken het gemakkelijker om het nietje te verwijderen en worden bijvoorbeeld gebruikt als te voorzien is dat de binding binnenkort weer geopend moet worden.

In het dagelijkse kantoorleven worden documenten vaak "om de hoek" geniet. Deze methode heeft het voordeel dat de afzonderlijke pagina's snel samengevoegd worden en nog steeds zonder problemen bekeken kunnen worden. Indien nodig kunnen nietjes echter ook gebruikt worden om smalle brochures te maken. Hiervoor vouwt u de papieren pagina's dubbel en legt u ze in elkaar. Vervolgens niet u twee tot vier nietjes vanaf de achterkant door de middellijn van het document om een eenvoudige bindrug te maken.

Gebruik van nietjes

Roestvrijstalen nietjes worden voornamelijk gebruikt in kantoorbenodigdheden . Ze zijn ideaal voor het nieten van losse documenten met een klein aantal pagina's, zoals lijsten, facturen, notulen en rapporten. Omdat ze van metaal gemaakt zijn, zijn ze stevig genoeg om niet alleen papier van verschillende diktes te doorboren, maar ook karton, textiel en plastic . In de vrijetijdssector kunnen nietjes onder andere gebruikt worden om receptenbundels of lesmateriaal te maken. Nietjes zijn echter alleen geschikt voor nietmachines of kantoornietmachines. Andere nietmachines, zoals handnietmachines, slagnietmachines of elektrische nietmachines, moeten met nietjes gevuld worden. Met deze apparaten kunnen reclamematerialen ook op een stevige ondergrond of in de handel gebruikt worden.

Voordelen van nietjes

Nietjes zijn een onovertroffen kosteneffectieve bindmethode. Omdat het nieten slechts selectief en met zeer kleine hoeveelheden bindmiddel gebeurt, kan het beschreven worden als milieuvriendelijk en hulpbronbesparend. De nietjes zijn veelzijdig (papier, karton, textiel, plastic) en kunnen naar wens uit het document verwijderd worden. Dankzij de platte nietjes zijn de documenten gemakkelijk te stapelen en kunnen ze in mappen worden opgeborgen om ruimte te besparen . U kunt uw ingebonden documenten ook gemakkelijk en binnen enkele seconden produceren.

Koop goedkope nietjes bij SPRINTIS

U kunt bij SPRINTIS verschillende soorten nietjes bestellen: kleine en grote nietjes, standaard nietjes en sterke nietjes met een lengte van 8 mm. Bij het kopen van nietjes is het de moeite waard om naar een maattabel te kijken, omdat de nietjes verschillen in draaddikte en pootlengte. Bij SPRINTIS bieden wij u 3 verschillende productvarianten:

  • Nietjes 24/6
  • Nietjes 24/8
  • Nietjes 26/6

Het eerste getal staat voor de draaddikte (24 of 26). Hoe kleiner het getal, hoe dikker de gebruikte draad. Het tweede getal geeft de beenlengte aan (6 mm of 8 mm). Hoe langer het pootje, hoe meer papier het nietje kan binden: Een 8 mm nietje kan meer vellen binden dan een 6 mm nietje. Roestvaststalen nietjes 24/6 zijn de standaardmaat onder de verschillende soorten nietjes.

SPRINTIS-nieten zijn gegalvaniseerd aan het oppervlak en zijn praktisch roestvrij. De gelijkmatige en scherpe punten zorgen voor schoon en nauwkeurig nieten, zelfs bij documenten met veel pagina's en dik papier.

U kunt onze nietjes voor nietmachines bestellen in verpakkingen van 5.000 per doos . Als u grotere hoeveelheden bestelt, profiteert u van aantrekkelijke staffelprijzen. Als u hulp nodig heeft bij het kiezen uit onze nietformaten, helpen wij u graag.

(Deze tekst is automatisch vertaald.)