Contact
Telefoon
U kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 17:00 uur!
E-mail

Wij beantwoorden uw vragen graag per e-mail.
Mail ons 24 per dag!

Formulier
Heeft u nog vragen?

Voor schriftelijke vragen kunt u ons contactformulier gebruiken.

» Naar het contactformulierAdres

SPRINTIS Schenk
GmbH & Co. KG
Sales Office BeNeLux
Industrieweg 13 A
1521 NC Wormerveer
Nederland

Afmetingen spiraalbindruggen

Voordat u bij ons spiraalbindruggen bestelt, is het zinvol om na te denken over de gewenste binnendiameter en lengte. Afhankelijk van het bindproduct zijn verschillende afmetingen vereist. SPRINTIS heeft altijd binnendiameters van 6 mm tot 32 mm in haar assortiment. Hoe groter de binnendiameter van de kunststof spiraal, hoe meer vellen deze kan bevatten. Onze spiraalbindingen zijn hoofdzakelijk geschikt voor A4-formaat; geselecteerde varianten kunnen echter ook in A5-formaat worden besteld. Als u niet zeker weet welke binnendiameter en lengte het beste is voor uw product, helpt onze klantenservice u graag verder.

Spiraalbindruggen in kleuren

Afhankelijk van het product en het beoogde gebruik zijn andere kleurvarianten gewenst voor onze kunststof spiraalbindruggen. Daarom hebben wij drie kleuren in ons assortiment. In de SPRINTIS shop vindt u kunststof spiraalbindingen in transparant, wit en zwart. De kleurkeuze voor een spiraalbindrug kan van veel verschillende factoren afhangen. Vaak zijn het ontwerp en de letterkleur van het te binden product doorslaggevend. Veel klanten kiezen dezelfde kleur voor al hun materiaal om indruk te maken met een uniforme uitstraling.

Spiraalbindruggen als maatwerk

Als de aangeboden kleuren en lengtes nog te wensen overlaten, bieden wij u de mogelijkheid onze spiraalbindruggen als speciale bestelling te laten produceren. Onze klantenadviseurs adviseren u graag over uw wensen. U kunt onze spiraalbindingen in speciale lengtes en een uitgebreid kleurengamma bestellen:
 

 • zwart
 • wit
 • transparant
 • geel
 • rood
 • blauw
 • groen

Toepassing

De spiraalbindruggen van SPRINTIS kunnen op veel verschillende manieren worden gebruikt. Onze plastic spiralen voor praktische spiraalbinding kunnen onder andere worden gebruikt voor het binden van de volgende gedrukte producten:
 

 • college-notitiebloks
 • schriften
 • productcatalogi
 • fotoboeken
 • kalenders
 • werkboeken
 • dossiers
 • en nog veel meer

Het bindproces is ongecompliceerd. De vellen worden in een voorbereidende stap geponst met de juiste spiraalbindapparatuur of ponsmachines. Nadat de spiraal is gebonden, worden de uiteinden van de plastic spiraal in een laatste stap omgebogen. Hierdoor wordt de binding gefixeerd en kan deze niet meer worden uitgedraaid. Dit voorkomt dat afzonderlijke vellen loskomen (zelfs na langdurig gebruik).
 

Voordelen van spiraalbindingen

Spiraalbinding met een plastic spiraal is zeer robuust, waardoor het drukwerk vele malen geopend kan worden. Door de smalle plastic spiraal ligt het collegeblok of de kalender ook gelijkmatig en plat op tafel en kan het 360 graden worden omgedraaid. Het gladde PVC-oppervlak zorgt voor een bijzonder geruisloze opening. Dit is bijvoorbeeld noodzakelijk voor bladmuziek, omdat de stille omslag de sfeer van het concert niet verstoort. De kunststof spiraal in de spiraalbinding heeft bovendien een zeer hoogwaardige uitstraling. Bij spiraalbindingen moet worden opgemerkt dat bij het openen van het document een paginaverschuiving optreedt. De linkerkant is iets verder naar beneden verschoven dan de rechterkant.
 

Accessoires voor spiraalbindruggen

In onze webshop vindt u ook snelhechters voor spiraalbindruggen en een tang voor het netjes knippen en buigen van spiraalbindruggen. De tang is ideaal voor het openen en doorknippen van spiraalbindingen zonder het eerder ingebonden document te beschadigen en is geschikt voor spiraalbindruggen van metaal en kunststof.

Spiraalbindruggen bij SPRINTIS

Het ruime assortiment maten en kleuren bij SPRINTIS zorgt ervoor dat u in ons assortiment altijd de juiste spiraalbindrug vindt. Wij bieden ook bijpassende accessoires, zoals onze krachtige spiraalbindapparaat, dekbladen, rugbladen, pennenhouders en bladwijzerlinten. U kunt onze spiraalbindingen bestellen in veelvouden van 100 stuks. Bestelt u grotere aantallen, dan profiteert u van aantrekkelijke staffelprijzen.