Contact
Telefoon
U kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 17:00 uur!
E-mail

Wij beantwoorden uw vragen graag per e-mail.
Mail ons 24 per dag!

Formulier
Heeft u nog vragen?

Voor schriftelijke vragen kunt u ons contactformulier gebruiken.

» Naar het contactformulierAdres

SPRINTIS Schenk
GmbH & Co. KG
Sales Office BeNeLux
Industrieweg 13 A
1521 NC Wormerveer
Nederland

Perforeermachines

Om de in te binden documenten voor te bereiden, zoals kalenders, technische documenten, presentaties of werkboeken, is eerst een geschikte perforator nodig. Hoewel deze taak ook met de hand gedaan kan worden, maakt het gebruik van een ponsmachine het werk veel gemakkelijker. Deze kunnen grote hoeveelheden papier nauwkeurig verwerken en tot 25 vellen per doorgang schoon en gelijkmatig perforeren. De ponsmachines kunnen gecombineerd worden met de inbindmachines die verkrijgbaar zijn in de SPRINTIS online shop. Kies het juiste model wat betreft het vereiste aantal, de vorm en de grootte van de ponsgaten en voeg een ponsapparaat van hoge kwaliteit toe aan uw inbindapparatuur. U kunt kiezen tussen handmatige en elektrische versies.

Kort overzicht:

 • maakt indruk met hoge precisie en gelijkmatig perforeren
 • perforeert tot 25 vellen tegelijk
 • ontworpen voor combinatie met verschillende SPRINTIS inbindapparaten
 • verkrijgbaar in zowel elektrische als handmatige versies

Kunststof bindmachines

De meest efficiënte manier om de veelgebruikte methode van plastic inbinden te realiseren, is het gebruik van plastic inbindmachines. Nadat de documenten door de stempels van de bindmachine zijn geprikt, wordt het papier in de plastic rug geplaatst en binnenin geseald. Met maximaal 500 vellen per inbinding heeft deze inbindmachine een van de hoogste inbindcapaciteiten van alle modellen die in de online shop verkrijgbaar zijn. Bovendien kunnen 20 vellen in één doorgang worden geponst, zodat u geen apart apparaat voor ponsen hoeft aan te schaffen. Naast de indrukwekkende prestaties heeft dit type inbindmachine nog een ander doorslaggevend voordeel: Documenten kunnen na het inbinden flexibel worden verwijderd en vervangen, waardoor het aantal mogelijke toepassingen aanzienlijk toeneemt. De mogelijkheid om de bindruggen opnieuw te gebruiken helpt ook om plastic afval te voorkomen.

De hoge mate van flexibiliteit maakt het een goedkope methode voor het verwerken van bindruggen, maar de plastic bindmachine (volledig van metaal en uitgerust met een geïntegreerd ponsmes, maataanduiding en afvalbak) doet geen concessies aan de kwaliteit. De bindmachine wordt bijvoorbeeld vaak gebruikt voor het maken van productmappen, presentaties, brochures, fotoalbums en nog veel meer.

Kort overzicht:

 • kosteneffectieve, herbruikbare en duurzame oplossing
 • heeft een inbindcapaciteit van maximaal 500 vel
 • vereist geen apart perforeerapparaat
 • heeft een geïntegreerde afvalbak
 • Vellen kunnen na het inbinden worden verwijderd en vervangen
 • 7 individueel instelbare perforaties

Spiraalbindmachines

Als onderdeel van plastic inbinden is spiraalbinden snel gedaan met de juiste inbindmachine. Hiervoor worden spiraalbindmachines zoals het PC360-model gebruikt, dat al een pons bevat, zodat u geen extra machine hoeft aan te schaffen. Zodra de gaten in het papier geponst zijn, wordt de spiraal handmatig in de eerste drie gaten van de velverzameling gedraaid. De rest wordt gedaan door de elektrisch aangedreven rol, die de spiraal volledig in de vellen werkt. Tot slot worden beide uiteinden netjes afgesneden en omgebogen met de meegeleverde bindtang .

Het product dat u ontvangt is een praktische en robuuste bindwijze, bijvoorbeeld voor schoolkalenders, jaarplanners of allerlei handleidingen, waarbij er geen grenzen zijn aan het creatieve ontwerp door het toevoegen van schutbladen, rugbladen en bindruggen in verschillende kleuren. De maximale bindcapaciteit is 180 vel, waardoor zelfs zeer grote bindingen tegen lage kosten mogelijk zijn.

Kort overzicht:

 • vereist geen apart perforeerapparaat
 • bindt documenten tot 180 vel
 • eenvoudige en snelle bediening
 • Bindingen kunnen 360 graden worden gedraaid
 • geleverd met bindtang

Draadbindmachines

Er is een hele reeks inbindmachines voor draadbinden beschikbaar. Het belangrijkste onderscheid wordt gemaakt door de indeling van de te gebruiken bindruggen en het type aandrijving (handmatig of elektrisch). Een uitzondering is het MC320 model, dat de flexibele verwerking van bindruggen met zowel 2:1 als 3:1 steek mogelijk maakt. Er is echter een apart ponsapparaat nodig om dit model volledig te kunnen gebruiken.

Hoewel de bindrug achteraf niet meer geopend kan worden met deze methode, heeft de verwerking van draadbindruggen één voordeel gemeen met spiraalbinden, namelijk de mogelijkheid om producten 360 graden te draaien. Om deze reden en vanwege hun hoge robuustheid worden wire-bindmachines vaak gebruikt om kalenders te maken, maar ook dossiers, presentaties en werkboeken, d.w.z. allemaal producten die profiteren van flexibel gebruik. Om het meeste uit uw inbindmachine te halen, biedt SPRINTIS een breed assortiment accessoires, zoals transparante omslagfolies of omslagvellen en rugomslagen, die extra bescherming en visuele meerwaarde bieden.

Kort overzicht:

 • kosteneffectieve en robuuste oplossing
 • heeft een inbindcapaciteit tot 320 vel, afhankelijk van het model
 • beschikbaar in zowel handmatige als elektrische versies
 • Bindmachines kunnen 360 graden gedraaid worden

Thermische bindmachines

De thermische bindmachine is een uiterst praktische en tegelijkertijd zeer eenvoudige bindmethode. Een volledig bindproces duurt gemiddeld slechts ongeveer 5 minuten, inclusief voorverwarmingstijd. Hiervoor plaatst u de relevante documenten gewoon in een thermische map en schuift u ze vervolgens in de voorverwarmde bindmachine. Door een sterke lijm te verhitten, worden de map en de vellen bij de rug aan elkaar gehecht. Met een bindcapaciteit tot 250 vellen is dit inbindapparaat geschikt voor presentatiemappen, werkmappen, dossiers en nog veel meer. Vanwege de hoge warmteontwikkeling moeten de instructies van de fabrikant zorgvuldig worden opgevolgd voor en tijdens de ingebruikname.

Kort overzicht:

 • heeft een inbindcapaciteit van maximaal 250 vellen
 • één cyclus duurt ongeveer 5 minuten
 • zeer eenvoudige bediening
 • professionele en kosteneffectieve oplossing

Combilocher inbindapparaat

Metalen zeilringen worden in zeilringmachines gebruikt om te zorgen voor uiterst stabiele en permanent onveranderlijke bindingen. Deze worden vaak gebruikt voor contractuele documenten, notariële en andere gevoelige gegevens. Met een perforeercapaciteit tot 350 vel en een inbindcapaciteit tot 150 vel kunnen zelfs grote verzamelingen vellen met gemak verwerkt worden. De inbindmachine is zeer eenvoudig te bedienen. Door op de hendel te drukken, worden de in de pers geplaatste vellen in de volgende stap zowel geponst als ingebonden. Het enige wat u hoeft te doen, is de in de winkel verkrijgbare click-ogen in de geponste gaten te steken en een tweede keer op de hendel te drukken om de ogen door de stapel papier te duwen. U bent volledig flexibel in uw materiaalkeuze, want karton, plastic en textiel kunnen ook op deze manier verwerkt worden.

 • perforeer tot 350 vel en bind 150 vel
 • met praktisch centreersysteem
 • maakt klasseren in ringbanden mogelijk
 • produceert duurzame en stabiele bindingen
 • voor karton, plastic en textiel

SPRINTIS inbindmachines

Ongeacht het doel en de specifieke vereisten van uw bindwerk, SPRINTIS biedt een breed scala aan oplossingen tegen onklopbare prijzen. Naast aantrekkelijke voorwaarden profiteren SPRINTIS-klanten van een snelle en veilige verzending naar Duitsland en andere Europese landen. Onze klantenservice beantwoordt graag al uw vragen over de werking en het onderhoud van bindmachines en bindaccessoires op maat. Wij kijken uit naar uw bestelling!

(Deze tekst is automatisch vertaald.)