Contact
Telefoon
U kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 17:00 uur!
E-mail

Wij beantwoorden uw vragen graag per e-mail.
Mail ons 24 per dag!

Formulier
Heeft u nog vragen?

Voor schriftelijke vragen kunt u ons contactformulier gebruiken.

» Naar het contactformulierAdres

SPRINTIS Schenk
GmbH & Co. KG
Sales Office BeNeLux
Industrieweg 13 A
1521 NC Wormerveer
Nederland

Thermisch inbindproces

Bij thermisch binden worden de papieren pagina's die gebonden moeten worden in een thermisch bindmap geplaatst. Deze bestaat uit een omslag van transparante folie, een dikwandige achterkant (bijvoorbeeld van karton) en een thermische bindrug met een lijmlaag. Om de binding te maken, worden de thermische bindmap en het papier in de thermische bindmachine geplaatst. Dit genereert hoge temperaturen, waardoor de lijm wordt geactiveerd en de papieren pagina's permanent aan elkaar worden gehecht. Na een korte droogtijd is het bindproduct klaar en kan het onmiddellijk gebruikt worden. Het thermische bindproces is ongecompliceerd en kan met de juiste apparatuur snel en schoon worden uitgevoerd.

Voordelen van thermisch binden

Thermisch binden is uiterst veelzijdig: u kunt thermisch bindruggen gebruiken om zowel smalle boekjes als brochures met honderden pagina's in te binden. De speciale lijm houdt alle pagina's stevig bij elkaar en is zelfs bestand tegen zware belastingen. De omslag en de robuuste rug van de thermische bindmappen zorgen voor extra stabiliteit zonder afbreuk te doen aan de gebruiksvriendelijkheid: Brochures die met een zelfklevende binding zijn gemaakt, openen prettig en zijn gemakkelijk te lezen - zelfs als ze vaak worden gebruikt en doorgebladerd. Een zelfklevende binding met transparante folie heeft ook het voordeel dat de voorpagina van het document duidelijk herkenbaar blijft en anticipeert op de inhoud. Door de gebruiksvriendelijkheid is een perfecte binding bijzonder geschikt voor documenten die vaak door de lezer worden gebruikt (bijv. catalogi, informatiemateriaal, opleidingsdocumenten).

Thermisch binden bij SPRINTIS

Bij SPRINTIS vindt u alle materialen die u nodig hebt om een professionele perfecte binding of perfect binding te maken. Onze A4 thermische bindmappenkunnen gebruikt worden voor staand en liggend binden. SPRINTIS biedt u verschillende materialen en kleuren, zodat u uw brochure individueel kunt ontwerpen. Zo kunt u het uiterlijk van uw documenten afstemmen op de inhoud. De achterkant van onze thermische bindmappen kan gemaakt worden van karton, leerkarton, linnenkarton of hoogglanskarton. De volgende kleuren zijn beschikbaar:

  • blauw
  • donkerblauw
  • olijf
  • rood
  • wit

Bij het kiezen van de perfecte thermische inbindmap moet u ook letten op de vulhoogte. De vulhoogte bepaalt het maximale aantal pagina's voor perfect inbinden. Hoe hoger de vulhoogte, hoe meer vellen er samengebonden kunnen worden. SPRINTIS biedt haar thermische bindmappen aan in vulhoogtes van 1,5 mm tot 8 mm. Onze bijbehorende Optibind inbindmachine kan tot 250 vellen inbinden. SPRINTIS biedt praktische inbindapparaten of inbindmappen met inbindtabs voor het archiveren van uw documenten.

(Deze tekst is automatisch vertaald.)