Contact
Telefoon
U kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 17:00 uur!
E-mail

Wij beantwoorden uw vragen graag per e-mail.
Mail ons 24 per dag!

Formulier
Heeft u nog vragen?

Voor schriftelijke vragen kunt u ons contactformulier gebruiken.

» Naar het contactformulierAdres

SPRINTIS Schenk
GmbH & Co. KG
Sales Office BeNeLux
Zaanweg 67 D
1521 DM Wormerveer

Magneetplaatjes zijn handig als u papier of dun karton aan een magnetisch oppervlak wilt bevestigen, zonder dat de magneten zichtbaar zijn. Er kunnen bijvoorbeeld notities, posters, ansichtkaarten, foto’s, affiches voor informatie en nog veel meer worden bevestigd. De sterke magneten evenals de sterke lijm aan de achterzijde houden alle soorten papier en lichtgewicht artikelen van karton. Profiteer van de praktische magneetplaatjes die u kunt kopen in de SPRINTIS magneetshop MagnetiQ.

Magneetplaatjes, zelfklevend Magneetplaatjes, zelfklevend
✓ verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen!

Wat zijn magneetplaatjes?

Magneetplaatjes zijn van verschillende afmetingen, meestal vierkante magneten, die eenzijdig zelfklevend zijn. Magneetplaatjes zijn heel dun, die in de magneetshop hebben een dikte van één millimeter en zijn niet zo makkelijk te zien onder dun papier, posters of ansichtkaarten. Dit maakt ze vrijwel onzichtbaar, terwijl de sterke houdkracht het gemakkelijk maakt om papier en lichtgewicht karton op magnetische oppervlakken te bevestigen. Hierdoor kunnen ze ook van het oppervlak worden verwijderd of samen met het papier worden verplaatst zonder lijmresten achter te laten. Magneetplaatjes zijn een praktisch gebruiksvoorwerp voor op kantoor, maar ook voor het dagelijks privé-gebruik.

Zijn er nog andere benamingen voor magneetplaatjes?

Magneetplaatjes worden vaak “Takkis” genoemd. Als u de benaming Takki op het internet op een website of magneetshop vindt, dan betekent dit hetzelfde als magneetplaatjes.

Magneetplaatjes om dienstregelingen, notities en meer op te plakken

Met magneetplaatjes kunt u elk soort papier of licht karton op een magnetisch oppervlak bevestigen. De magnetische zijde van de plaatjes wordt hierbij bijvoorbeeld aan een koelkast of magneetbord bevestigd, terwijl het papier goed hecht aan de andere, zelfklevende zijde. Een populaire toepassing voor magneetplaatjes in keukens is o.a. de koelkast. Voor wie niet van zichtbare magneten houdt, zijn magneetplaatjes de ideale oplossing voor de bevestiging van foto's, boodschappenlijstjes, roosters en andere belangrijke berichten. Maar ook worden de magneetplaatjes graag op kantoor gebruikt. Vooral wanneer zoveel mogelijk van het te bevestigen papier zichtbaar moet zijn. Gewone magneten kunnen ook kleine gebieden op posters bedekken. Normaal gesproken is het geen probleem, maar het kan ook vervelend zijn als hier belangrijke informatie staat. Magneetplaatjes helpen hierbij. Door hun geringe dikte van slechts één millimeter zijn ze ook zo goed als onzichtbaar.

Magneetplaatjes in verschillende afmetingen

In de MagnetiQ magneetshop vindt u magneetplaatjes in verschillende afmetingen. Kiest u tussen de afmetingen van 10 x 10 mm, 15 x 15 mm, 20 x 20 mm, 25 x 25 mm en 30 x 30 mm. Alle Takkis hebben een dikte van één millimeter en zijn daardoor zo goed als onzichtbaar onder het bevestigde papier of karton. De magneten zijn eenzijdig zelfklevend en kunnen daardoor aan ieder oppervlak worden bevestigd. Afhankelijk van de uitvoering van de magneetplaatjes zijn deze ofwel in een zakje met 5 vel elk à 20 stuks of in een zakje met 10 vel elk à 10 stuks verkrijgbaar. Als de magnetische platen in de magneetshop niet aan uw verwachtingen voldoen, neemt u contact met ons op voor individuele afmetingen en hoeveelheden.

Zijn er alternatieven voor magneetplaatjes?

Natuurlijk kunt u ook dubbelzijdig tape in plaats van magneetplaatjes gebruiken. Dit heeft echter het nadeel dat bij het verwijderen er vaak lijmresten achterblijven op het oppervlak. Bovendien is het na bevestiging niet meer zo eenvoudig het opgehangen papier te verplaatsen. Dat is met de magneetplaatjes geen probleem. Alles wat u met de magneetplaatjes kunt bevestigen, kunt u natuurlijk ook met gewone magneten op geschikte oppervlakken bevestigen. Kantoormagneten en schoolmagneten zoals planbord-magneten, bordmagneten, magnetische pins, whiteboardmagneten en memobordmagneten zijn hiervoor geschikt. Deze magneten worden wel zo bevestigd dat het papier zich tussen oppervlak en magneet bevindt. Daardoor zijn de magneten die als bevestiging dienen zichtbaar, dit in tegenstelling tot de magneetplaatjes. Het voordeel van kantoormagneten is, dat deze ook van notities, posters etc. weer zonder residuen kunnen worden verwijderd. Dat is bij de zelfklevende magneetplaatjes niet zo eenvoudig.

Waar kunt u magneetplaatjes kopen?

U kunt de magneetplaatjes in verschillende afmetingen en uitvoeringen in de MagnetiQ magneetshop kopen. De magneetplaatjes zijn meestal verkrijgbaar in hoeveelheden van 100 stuks of meer. Bestel vandaag nog de handige magneetplaatjes voor kantoor en privé-gebruik en bevestig notities, posters etc. met onzichtbare magneten aan het geschikte oppervlak.