Contact
Telefoon
U kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 17:00 uur!
E-mail

Wij beantwoorden uw vragen graag per e-mail.
Mail ons 24 per dag!

Formulier
Heeft u nog vragen?

Voor schriftelijke vragen kunt u ons contactformulier gebruiken.

» Naar het contactformulierAdres

SPRINTIS Schenk
GmbH & Co. KG
Sales Office BeNeLux
Zaanweg 67 D
1521 DM Wormerveer

Hoge houdkracht in een kleine ruimte - onze hoogwaardige schijfmagneten laten elke dag in tal van situaties hun sterke punten zien. Neodymium supermagneten helpen bijvoorbeeld op kantoor, in de werkplaats thuis, in de drukkerij of in de stijlvolle inrichting van het huis. De sterke magneetrondjes zijn ook stevig verankerd in de industrie. Flexibiliteit en kracht tegelijk, deze combinatie van nuttige eigenschappen is overtuigend in een professionele en privé context. De ronde producten scoren punten omdat ze een beduidend hoger gewicht hebben dan normale magneten. Dit indrukwekkende vermogen is het resultaat van de hoge mate van magnetisering van de compacte allrounders.

Waarom zelfklevende en niet-zelfklevende ronde magneten?

Door hun hoge prestaties zijn neodymium magneetrondjes vooral geschikt voor het solide bevestigen, fixeren en sluiten van materialen. Als tegenhanger is een ijzerhoudend oppervlak, bijv. zelfklevend staalband of zelfklevende metaalstrip, een magneet of basisplaatje vereist. Dit garandeert dat de magneten stevig vast zitten. Maar welke oplossing is er als een supermagneet moet worden aangebracht op een oppervlak waar deze niet op kan worden vast gehouden? Zelfklevende magneten - vaak kleefmagneten genoemd - helpen dan. Zij hechten goed op oppervlakken zoals aluminium, kunststof of hout omdat zij daarmee een sterke verbinding aangaan. Ze kunnen snel worden bevestigd, wat wordt gegarandeerd door hun sterke hechting. Overal zijn zelfklevende magneten te vinden; ze dienen als onderdeel van offertemappen of presentatiedocumenten. Geavanceerde productverpakkingen zijn ook voorzien van een zelfklevende magneetsluiting. Betrouwbaar in het gebruik, elegant in vorm en design.

Welke magnetisatie, grootte en houdkracht hebben de magneetrondjes?

Wij voldoen aan de wensen van onze klanten en bieden magneetrondjes in vele verschillende maten en diktes aan. Ons aanbod:

  • vernikkeld (Ni-Cu-Ni)
  • goudkleurig
  • koperkleurig
  • zwart gelakt

Allen zijn gemaakt van NdFeB en zijn axiaal gemagnetiseerd. De magnetisatierichting is parallel aan de centrale as. Zo liggen de polen direct op de ronde oppervlakken. Er is dus voor elke toepassing een oplossing. De grootste houdkracht van de magneetrondjes in de shop is 12 kilogram. Voor heel kleine ruimtes zijn er onze kleinste supermagneten. Hoogte en diameter zijn met dit ruimtebesparende aanbod slechts één millimeter; zelfs op een vingertop zijn ze nauwelijks waarneembaar. De kleine helpers hebben een houdkracht van 30 gram. De kleine magneten werken ideaal in situaties die een effectief en op elk moment weer verwijderbare sluiting vereisen. Aanpassingsvermogen en betrouwbaarheid werken op een nuttige manier samen. Kies de maat die u nodig heeft uit ons assortiment. Ontwerp uw doelen volledig volgens uw eigen ideeën - betrouwbaar en ongecompliceerd.

Waar worden neodymium magneetrondjes gebruikt?

Als je twee magneetrondjes vasthoudt, voel je fysiek hun enorme kracht. Het is niet ongebruikelijk dat de sterke aantrekkingskracht grote verbazing veroorzaakt. Dit resulteert in tal van concrete toepassingsmogelijkheden. Vrijwel het het gehele hedendaagse leven is vervuld met kleine magneten: Drukkerijen gebruiken kleine magneetrondjes als sluitingen voor enveloppen, mappen of dozen. Veel bedrijven en scholen gebruiken de ronde pinnen op hun magnetische wanden. Leraren en studenten kunnen informatie betrouwbaar en flexibel sorteren als dat nodig is. Veranderingen vormen geen probleem, omdat een permanente magneet geen slijtage kent. Het past zich gemakkelijk aan nieuwe situaties aan. Elk product dat een robuuste maar afneembare bevestiging nodig heeft, profiteert van de sterke magneetrondjes. Het betrouwbare principe werkt net zo goed in de textielindustrie als bij meubeldeuren, kasten of speelgoed. Hobbyisten integreren schijfvormige magneten voor fijnmechanica, industriële fabrikanten gebruiken ze in luidsprekers en motoren.