Contact
Telefoon
U kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 17:00 uur!
E-mail

Wij beantwoorden uw vragen graag per e-mail.
Mail ons 24 per dag!

Formulier
Heeft u nog vragen?

Voor schriftelijke vragen kunt u ons contactformulier gebruiken.

» Naar het contactformulierAdres

SPRINTIS Schenk
GmbH & Co. KG
Sales Office BeNeLux
Industrieweg 13 A
1521 NC Wormerveer
Nederland

Neodymium conusvormige magneten Neodymium conusvormige magneten
✓ verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen!
Neodymium magneten | maatwerk Neodymium magneten | maatwerk
✓ verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen!
Op maat gemaakt

Wat zijn de functies van de magnetische uiteinden?

Beide zijden van een niet-klevende conusvormige magneet kunnen worden gebruikt. Het product helpt u in verschillende toepassingsgebieden: de kleine cirkel heeft een gemiddelde houdkracht, het is erg geschikt om memo's vast te houden. Indien gewenst kan de magneet eenvoudig worden verplaatst of losgemaakt door hem zijwaarts te kantelen.  Hierdoor kunnen informatie en schema's snel en gemakkelijk worden geactualiseerd. De tijd dat een bevestigingsmagneet eraf viel als je hem verschoof, is voorbij. Handling en gebruik zijn geoptimaliseerd.

Als daarentegen het grote grondvlak op een metalen ondergrond wordt geplaatst, dan werken aanzienlijk sterkere krachten. Het kost meer kracht en moeite om de magneet van deze ondergrond los te maken. De sterke zijde is daarom beter geschikt voor de stevige bevestiging van voorwerpen met meer gewicht. Bijvoorbeeld aanduidingen of voorwerpen waarvan de positie zelden wordt veranderd. Dit type magneet, dat vaak paargewijs wordt gebruikt, kan dus zeer flexibel worden ingezet: variabel aan de ene zijde, stabiel en stevig aan de andere zijde - afhankelijk van de wensen en het doel van de klant.

Waarom zijn conusvormige magneten ideaal voor analoge whiteboards en magneetborden?

Het materiaal neodymium overtuigt door zijn enorme magnetische kracht. Ter vergelijking, de kracht van de trechtermagneten is te vinden onder de krachtige neodymium magneetrondjes, maar duidelijk boven die van de klassieke magneten. Hierdoor is het benodigde volume van de conusmagneten relatief klein. Ze doen hun werk discreet en onopvallend. Met duidelijke voordelen, omdat de hulpmiddelen de aandacht van de gebruiker niet afleiden. Dit is gunstig voor de perceptie en het begrip, de informatie komt op de voorgrond, niet het bevestigingsmateriaal. De conusvorm is daarom perfect voor gebruik als kantoormagneet. Naast de praktische voordelen is ook de discrete en tijdloze vormgeving in zilver aantrekkelijk. In veel bedrijven, scholen en opleidingscentra staan de magneten garant voor het zinvol ordenen en bijwerken van informatie op magnetische whiteboards en magneetborden. Op grond van hun didactische voordelen hebben de nieuwe oppervlakken de klassieke whiteboards allang aangevuld of zelfs vervangen. Omdat conusmagneten niet slijten, worden zij langdurig gebruikt. Daardoor verminderen de kosten voor slijtage. Trechtermagneten zijn niet meer weg te denken uit de moderne illustratie.

Welke conusvormige magneten met selecteerbare houdkracht en hoogte zijn online te bestellen?

In ons assortiment vindt u drie soorten vernikkelde conusmagneten met verschillende diameters. U kunt kiezen tussen 1200 gram, 3.100 gram en 4.900 gram aan houdkracht. De hoogte wordt verdeeld in de waarden 4, 6 en 8 millimeter. Indien gewenst kunt u bij uw online bestelling gebruik maken van de mogelijkheid om een individuele aanvraag in te dienen, zodat u de juiste magneet in de door u gewenste hoeveelheid ontvangt. Wij hebben ook neodymium magneten in vele andere afmetingen en variabele vormen op voorraad: magneetrondjes, ufo-vormige magneten, blokmagneten etc.