Contact
Telefoon
U kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 17:00 uur!
E-mail

Wij beantwoorden uw vragen graag per e-mail.
Mail ons 24 per dag!

Formulier
Heeft u nog vragen?

Voor schriftelijke vragen kunt u ons contactformulier gebruiken.

» Naar het contactformulierAdres

SPRINTIS Schenk
GmbH & Co. KG
Sales Office BeNeLux
Industrieweg 13 A
1521 NC Wormerveer
Nederland

Neodymium blokmagneten rechthoekig, vernikkeld Neodymium blokmagneten rechthoekig, vernikkeld
✓ verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen!
Neodymium blokmagneten rechthoekig, verguld Neodymium blokmagneten rechthoekig, verguld
✓ verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen!
Neodymium magneten | maatwerk Neodymium magneten | maatwerk
✓ verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen!
Op maat gemaakt

Welke eigenschappen en functies hebben krachtige blokmagneten?

Elementen waarmee rekening moet worden gehouden zijn de hoogte, de houdkracht, de onderlinge afstand van de korte zijde en lange zijde. Er wordt onderscheid gemaakt tussen blokmagneten met zijden van precies dezelfde lengte (vierkanten) en magneten met één kortere en één langere zijde (rechthoeken). Wij bieden een selectie van hoogwaardige producten van beide soorten, zodat u precies het juiste model kunt kiezen.  

Vierkante magneten zijn verkrijgbaar met tussenmaten van 8 × 8 millimeter tot 25,4 × 25,4 millimeter. Rechthoekige magneten in onze webshop beginnen bij 7 × 6 millimeter en eindigen bij 40 × 15 millimeter. Hun houdkracht begint bij 550 gram en kan oplopen tot een sterke 20 kilogram. De hoogte van het aanbod varieert tussen de geringe hoogte van één millimeter en 12,7 millimeter.

Het compacte en omvangrijke ontwerp verhoogt de prestaties van de moderne neodymium magneten: door hun uitstekende houdkracht zijn de producten geschikt voor gebruik in huis, in de vrije tijd en voor technische toepassingen. Dankzij de zilveren look van onze vernikkelde blokmagneten zijn ze zowel nuttig als stijlvol.

Op welke punten scoren permanente magneten in de praktijk?

Permanente magneten hebben vele praktische voordelen: zij over en behouden een statisch magnetisch veld. In tegenstelling tot een elektromagneet hebben zij geen elektrische stroom nodig. Hiermee kunnen diverse nuttige objecten en gebruiksvoorwerpen op doeltreffende en betrouwbare wijze worden bevestigd op geschikte, meestal ijzerhoudende oppervlakken. Prikbord, planbord met magneetbordjes, kastdeursluiting of het bevestigen van naamplaatjes op kleding - de toepassingen maken het dagelijkse leven en ook het werk merkbaar gemakkelijker. Veel innovatieve en compacte ontwerpen zouden niet mogelijk zijn zonder magnetische componenten.

Naast de voor de hand liggende toepassingen worden vele soorten magneten onzichtbaar ingebouwd in elektrische apparaten: elektrische tandenborstels behoren daartoe, evenals inductiekookplaten en computers. Luidsprekers en harde schijven hebben magneten nodig om te functioneren. Het principe van magnetisme blijkt een drijfveer te zijn in de industrie. De praktische voordelen houden daarmee echter niet op. Gegevensbescherming en databeveiliging spelen bijvoorbeeld een steeds belangrijkere rol op bijna alle gebieden van het moderne leven in Europa. Extreem krachtige magneten spelen een rol in dit gevoelige aspect doordat zij worden ingezet bij het wissen van harde schijven of EC-/creditcards.

U heeft magneten nodig met speciale afmetingen?

We hebben neodymium magneten op voorraad in vele afmetingen en variabele vormen: magneetrondjes, staafmagneten, blokmagneten, ringmagneten etc. Heeft u een speciaal verzoek met betrekking tot het ontwerp of de leveringshoeveelheid? Vraag ons of uw verzoek kan worden ingewilligd. Onze productspecialisten helpen u graag met de details. Vanwege ons grote netwerk van leveranciers is het vaak mogelijk om kleine en grote hoeveelheden op een klantspecifieke manier aan te bieden.