Contact
Telefoon
U kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 17:00 uur!
E-mail

Wij beantwoorden uw vragen graag per e-mail.
Mail ons 24 per dag!

Formulier
Heeft u nog vragen?

Voor schriftelijke vragen kunt u ons contactformulier gebruiken.

» Naar het contactformulierAdres

SPRINTIS Schenk
GmbH & Co. KG
Sales Office BeNeLux
Zaanweg 67 D
1521 DM Wormerveer

Sterke neodymium ringmagneten vinden hun plaats in een breed toepassingsgebied. Veel mensen kennen de ringvormige producten uit het dagelijks leven, school en werk. Het gebruik ervan is superieur aan gewone magneten, omdat de supermagneten een sterke houdkracht hebben met een klein volume. Deze eigenschap maakt ze voorbestemd voor innovatieve technische oplossingen in de industrie. Tegelijkertijd maakt de vorm een origineel gebruik in het dagelijks leven mogelijk: de ringvormige magneten worden vaak gebruikt als datumaanduiding. Eén blik is genoeg voor een kalenderoriëntatie. In onze webshop breiden we ons assortiment magneten voortdurend uit. Bezoek onze website regelmatig, wij bieden ringmagneten in vele verschillende sterktes en maten aan. Voor elke situatie bedenken wij een oplossing.

Neodymium ringmagneten, vernikkeld Neodymium ringmagneten, vernikkeld
✓ verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen!
Neodymium magneten | maatwerk Neodymium magneten | maatwerk
✓ verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen!
Op maat gemaakt

Wat te overwegen bij de aankoop van ringmagneten?

Voor de afmetingen van de ronde supermagneten zijn de waarden voor buitendiameter, binnendiameter en hoogte relevant voor de juiste keuze. De twee nummers van de diameter (Ø) worden gescheiden door een schuine streep in de productspecificaties. Wij bieden verschillende fijne gradaties aan: deze beginnen met een geringe diameter van 6/2 millimeter en eindigen met een waarde van 30/25 millimeter voor grotere ringmagneten. Dunne ringmagneten, die voorzichtig moeten worden gehanteerd wegens het breukrisico dat ermee gepaard gaat, hebben een hoogte van 2 millimeter. Sterkere magneten hebben een hoogte van maximaal 5 millimeter. De houdkracht beslaat het spectrum van 700 gram tot een gewicht van 11 kilogram. Kies tussen vernikkelde of vergulde versies van onze ringmagneten.

Waar worden ringmagneten gebruikt?

Door hun vorm kunnen ringmagneten in positieve zin voor andere doeleinden worden gebruikt. Onze vlakke versies zijn bijzonder nuttig: met hun zeer grote binnendiameter zijn ze ideaal als datumaanduiding voor kalenders. Op een bureau- of wandkalender tonen en accentueren ze de huidige dag. Zelfs van een grotere afstand kunt u de kalenderinformatie heel goed zien. Door de hoge mate van magnetisering garandeert het neodymium materiaal een betrouwbare en nauwkeurig passende houdkracht voor deze toepassing. Zo blijft de ring goed vastzitten, het verschuiven lukt even gemakkelijk en snel. De magnetische bureaukalenders zijn een aanvulling op de moderne en harmonieuze uitstraling van de duurzame ringmagneten. Ons assortiment bevat exemplaren met een hoogte van 2 millimeter en een variabele diameter voor verschillende kalenderformaten.

Wat zijn de functies van ringmagneten in scholen en de industrie?

Leerlingen van vele generaties kennen het demonstratieve gebruik van ringmagneten van school: met twee exemplaren presenteren vindingrijke leraren "magnetische levitatie". Met deze term wordt de door magnetisme veroorzaakte levitatie aangeduid. Twee axiaal gemagnetiseerde neodymium ringmagneten worden op een pen gedrukt om de onzichtbare kracht te illustreren. Om alles te laten werken, moeten dezelfde polen naar elkaar wijzen. De verticale positie van de pen zorgt ervoor dat de wederzijdse afstoting de bovenste magneet als het ware doet zweven. Magneetringen zijn onmisbaar geworden in tal van maatschappelijke sectoren: de krachtige permanente magneten worden regelmatig gebruikt in de industrie, medische wereld, modelbouw en in werkplaatsen.

Zijn er speciale afmetingen mogelijk?

Wij leveren neodymium magneten in diverse afmetingen en verschillende vormen: magneetrondjes, staafmagneten, blokmagneten, ringmagneten etc. Daarbuiten zijn individuele oplossingen mogelijk, omdat de belangen en wensen van onze klanten voor ons voorop staan. Maak gebruik van de mogelijkheid om ringmagneten met speciale afmetingen te bestellen. Wij produceren neodymium magneten volgens uw specificaties. Gebruik hiervoor de beschikbare contactmogelijkheden. Onze productspecialisten doen alles wat in hun vermogen ligt om de specificaties te implementeren en u oplossingen op maat te bieden.