Contact
Telefoon
U kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 17:00 uur!
E-mail

Wij beantwoorden uw vragen graag per e-mail.
Mail ons 24 per dag!

Formulier
Heeft u nog vragen?

Voor schriftelijke vragen kunt u ons contactformulier gebruiken.

» Naar het contactformulierAdres

SPRINTIS Schenk
GmbH & Co. KG
Sales Office BeNeLux
Zaanweg 67 D
1521 DM Wormerveer

Onze kogelmagneten zijn echte allrounders. Beste magnetische kracht in sferische vorm. Ze imponeren door hun ontwerp en hun kracht. Of het nu in de zakelijke sector is of voor privé-doeleinden - met onze kogelmagneten maakt u altijd de juiste keuze. Hun toepassingsmogelijkheden zijn bijna onbeperkt. De belangrijkste toepassingsgebieden zijn bijvoorbeeld:

 • Industrie
 • Halfgeleidertechnologie (Hallo-sensoren)
 • Werkplaats en handwerk
 • Bureau en magazijn
 • Scholen en onderzoek
 • Modelbouw
 • Redderen en afspelen

Optica en haptiek van de kogelmagneten nodigen uit: Mensen pikken ze graag op en spelen met vorm en beweging. Daarbij ontdekt men de magnetische figuren voor zichzelf. Achter dit speelse facet van de glanzende zilveren ballen zit echter nog veel meer: ze bieden een geconcentreerde magnetische kracht. Omdat de kern van een elegante kogelmagneet het superieure materiaal neodymium verbergt. In de SPRINTIS-themawereld MagnetiQ vindt u een grote selectie van hoogwaardige kogelmagneten voor elke toepassing.

Kogelmagneten, Neodymium, 6 mm Kogelmagneten, Neodymium, 6 mm
MSXX000409
- 25%
Restanten Voordeeltjes
Neodymium magneten | maatwerk Neodymium magneten | maatwerk
✓ verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen!
Op maat gemaakt

Beste magnetische kracht in sferische vorm: De optiek en het gevoel van de sferische magneten nodigen uit: Mensen houden ze graag in hun handen, spelen met vorm en beweging. Daarbij ontdekt men de magnetische figuren voor zichzelf. Achter dit speelse facet van de glanzende zilveren ballen zit echter nog veel meer: ze bieden een geconcentreerde magnetische kracht. Omdat de kern van een elegante kogelmagneet het superieure materiaal neodymium verbergt. Zelfs bij lage volumes, scoort het met een sterke kleefkracht, wat resulteert in een grote verscheidenheid aan toepassingsscenario's. In de SPRINTIS online shop vindt u de beste magneten voor veeleisende privé- en commerciële doeleinden.

Superieure houdkracht van neodymiumsupermagneten

Neodymium garandeert de enorme magnetische houdkracht van de aantrekkelijke ballen. Deze hebben een uitstekende magnetische sterkte in verhouding tot het volume. In termen van prestaties, de aanbiedingen duidelijk afstand elkaar in vergelijking, bijvoorbeeld ferriet magneten, dat is de reden waarom de neodymium producten de bijnaam Supermagnet dragen. Voor de productie van deze supermagneten worden zeldzame aardmetalen en de grondstof neodymium-ijzer-borium (NdFeB) gebruikt. De talrijke toepassingen zijn gebaseerd op de fysische en chemische eigenschappen van deze grondstoffen. Als het belangrijk is om te zorgen voor maximale magnetische prestaties in een kleine ruimte, dan biedt de Supermagnet een praktische oplossing.

Welke coatings van neodymium kogelmagneten heeft SPRINTIS?

Omdat de magneten een poreuze kern hebben, hebben ze een geschikte jas nodig. Om het hoogwaardige neodymium te beschermen tegen corrosie bij contact met zuurstof, zijn onze kogelmagneten voorzien van een hoogwaardige coating. Het optimaliseert de levensduur. In de SPRINTIS Webshop bieden wij een verchroomde en een vernikkelde versie aan. Beide coatings laten de kogelmagneten glanzen op zilver; naast de noodzakelijke bescherming geven ze de producten een positieve uitstraling. Een voordeel als ze op plaatsen met veel mensen worden gebruikt. Prestaties en elegantie in een oogopslag.

 • Nikkelen: Nikkel bescherming wordt veel gebruikt vanwege een aantal voordelen. Gezien de goede prijs/prestatieverhouding scoort deze vorm van bescherming efficiënt. De langdurige bescherming van het neodymium materiaal is net zo overtuigend. Nikkel is daarom veruit de meest voorkomende coating, getest en bewezen in de praktijk.
 • Coating met chroom: Deze beschermende coating is zeer goed bestand tegen slijtage en drukplekken. Ook metallic glanzend, chroom benadrukt de fysieke beschermende functie van de buitenste laag.

Voordelen en kenmerken van de balmagneten

De eenvoudige bediening is bijzonder overtuigend in het dagelijks gebruik: balmagneten kunnen zonder enige moeite worden verplaatst en verwijderd. Dit is moeilijker met platte supermagneten. Hun vorm heeft een positieve connotatie bij veel klanten, de vorm weerspiegelt de geometrische realiteit van de natuur: cirkel en bol worden beschouwd als oervormen en kunnen in veel natuurlijke fenomenen worden waargenomen. Sferische magneten symboliseren daarom de solidariteit tussen natuur en cultuur op psychologisch vlak. Let op de volgende kenmerken van de hier vermelde aanbiedingen:

 • Wij bieden bolvormige magneten aan met diameters (ø) van 3,5,6,8 en 10 mm.
 • De kleefkracht varieert in zes stappen tussen 130 gram en 1,4 kilogram.
 • SPRINTIS kogelmagneten (N35, N38, N40 en N42) bieden verschillende magnetische energie per volume en kunnen gebruikt worden in omstandigheden tot 80°C. Selecteer uit het beschikbare bereik precies de sterkte die voordelig is in de betreffende toepassing.

Vragen en contact

Wij hebben neodymium magneten in vele andere afmetingen en variabele vormen: Staafmagneten, Ufo-schijfmagneten, kegelmagneten en meer. Heeft u een speciaal verzoek of wens? Gebruik de contactmogelijkheden op onze website. Wij zullen samen met u een oplossing vinden.