Contact
Telefoon
U kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 17:00 uur!
E-mail

Wij beantwoorden uw vragen graag per e-mail.
Mail ons 24 per dag!

Formulier
Heeft u nog vragen?

Voor schriftelijke vragen kunt u ons contactformulier gebruiken.

» Naar het contactformulierAdres

SPRINTIS Schenk
GmbH & Co. KG
Sales Office BeNeLux
Industrieweg 13 A
1521 NC Wormerveer
Nederland

Dekbladen | maatwerk Dekbladen | maatwerk
✓ verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen!
Op maat gemaakt

Functie van schutbladen

Schutbladen en achteromslagen worden voornamelijk gebruikt om notitieboeken, blocnotes en kalenders te maken. Ze zorgen voor een elegante look en verhogen de duurzaamheid van inbinddocumenten voor veelvuldig gebruik op het werk en in het dagelijks leven.

Transparante A4-omslagen worden bijvoorbeeld vaak gebruikt om inbindmappen en brochures visueel aantrekkelijker te maken. Ze zijn ook ideaal voor het beschermen van vaak gebruikte documenten zoals gebruiksaanwijzingen.

Voor een hoge mate van flexibiliteit hebben onze omslagen geen voorgestanste gaten. Hierdoor zijn ze geschikt voor draadgebonden en clipgebonden documenten.

Gebruik van afdekvellen

Het gebruik van omslagen voor het inbinden van mappen wordt om vele redenen aanbevolen. Ze worden vaak gebruikt als het eindproduct er bijzonder hoogwaardig uit moet zien. Hieronder vindt u een voorbeeldlijst van typische toepassingsgebieden:

 • Presentatiedocumenten
 • Exposés
 • Menu's
 • Productcatalogi
 • Schoolplanners
 • Jaarplanners
 • Notitieboeken
 • Fotoboeken, fotokalenders
 • Seminar documenten, leermiddelen
 • en nog veel meer

Kenmerken van omslagen

Een plastic omslagvel kan veel verschillende functies vervullen. Bij het kiezen van het juiste product moet u rekening houden met de volgende aspecten:

 • Uiterlijk & ontwerp
 • Stabiliteit
 • Bescherming

Afdekvellen als ontwerpelementen

Voorbladen vervullen een omslagfunctie en zijn belangrijk voor het uiterlijk van uw inbinddocument. Ze kunnen worden gebruikt om een bepaalde esthetiek te creëren. Een bindproduct met een transparant omslagvel creëert bijvoorbeeld een puristische look. Een felrood omslagvel trekt de aandacht en onderscheidt zich van gewone omslagen. U kunt uw documenten personaliseren en verfraaien met omslagen van SPRINTIS.

Omslagen voor meer stabiliteit

Optimale stabiliteit van het eindproduct wordt gegarandeerd door geschikte omslagen en ruggen te gebruiken. Afhankelijk van de dikte en het materiaal kan een lagere of hogere mate van flexibiliteit worden bereikt. Het volgende principe geldt: hoe dikker het materiaal, hoe stabieler het resultaat. In principe is er geen "goed" of "fout" bij het kiezen van afdekvellen. De materiaaldikte moet worden gekozen op basis van het beoogde gebruik.

Afdekvellen voor hoge bescherming

De bescherming van documenten, afbeeldingen en dossiers is een van de belangrijkste argumenten voor het gebruik van afdekvellen. Ze beschermen de inhoud tegen vuil, scheuren, kreuken en schadelijke milieu-invloeden. A4-hoesvellen zijn bijvoorbeeld ideaal voor leermateriaal dat gedurende langere tijd wordt gebruikt of voor documenten die regelmatig in aktetassen worden vervoerd. De schutbladen van SPRINTIS beschermen uw ordners ook tegen vervorming of beschadiging tijdens het transport.

Schutbladen van SPRINTIS kopen

Formaten

Voorbladen zijn verkrijgbaar in verschillende formaten in het SPRINTIS assortiment. Het assortiment omvat alle gangbare formaten en laat niets te wensen over. A4-hoesvellen zijn geschikt voor de meeste in de handel verkrijgbare afdrukken. SPRINTIS biedt echter ook kleinere en grotere formaten aan:

 • DIN A5 omslagen
 • DIN A4 omslagen
 • DIN A3 omslagvellen
 • DIN A2 omslagen

Materialen en diktes

SPRINTIS-omslagvellen zijn verkrijgbaar in veel verschillende materialen: gerecyclede PET-, PVC- of PP-folie, karton, karton met leder- of linnenlook, Chromolux-karton en materiaalmixen van karton en folie. Afhankelijk van het beoogde gebruik kunt u vrij kiezen uit ons assortiment. U kunt de gewenste stabiliteit en het gevoel van uw inbinddocument regelen via de materiaaldikte. Dikwandige omslagen zijn bijzonder stevig en slijtvast.

Omslagen op maat

Voor producten op maat leveren wij ook graag producten die volgens uw specificaties zijn gemaakt. Onze omslagen kunnen in elk formaat, dikte en kleur geleverd worden. Onze omslagen kunnen op verzoek op maat bedrukt worden. Zo kunt u uw kalenders, presentatiedocumenten en menu's helemaal volgens uw ideeën vormgeven.

Onze klantenservice

Profiteer van ons uitgebreide productassortiment, snelle verzending en aantrekkelijke staffelprijzen bij aankoop van grotere hoeveelheden. Er zijn veel combinaties mogelijk wat betreft formaat, materiaaldikte, kleur en bedrukking. Als u hulp nodig heeft bij het kiezen van een geschikte variant, helpen onze klantenadviseurs u graag.

(Deze tekst is automatisch vertaald.)