Contact
Telefoon
U kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 17:00 uur!
E-mail

Wij beantwoorden uw vragen graag per e-mail.
Mail ons 24 per dag!

Formulier
Heeft u nog vragen?

Voor schriftelijke vragen kunt u ons contactformulier gebruiken.

» Naar het contactformulierAdres

SPRINTIS Schenk
GmbH & Co. KG
Sales Office BeNeLux
Industrieweg 13 A
1521 NC Wormerveer
Nederland

Geschikte producten en materialen voor de papierboor

Papierboren kunnen (stapels) dun materiaal zoals papier, karton, folie, leer en nog veel meer verwerken. De meest voorkomende toepassingen zijn het boren van verschillende perforaties voor ordners en ringbanden, losbladige collecties, maar ook rijen gaten t.b.v. bindruggen of voor perforaties in labels. Schrijfblokken of ringbandpapier behoren tot de meest voorkomende producten, naast catalogi en handleidingen, die met een papierboor worden verwerkt.

Techniek van papierboren

Om gaten in papierstapels te boren, wordt de papierboor in een boormachine (aangedreven spindel) geklemd en vervolgens door het papier geperst. Papierboren zijn verkrijgbaar met verschillende boorgatdiameters, coatings en bruikbare lengtes. Het SPRINTIS assortiment beschikt over boren met een boorgat van 2 tot 20 mm en boorcapaciteit van 24 tot 60 mm.

Hoe werkt een papierboor

De papierboor is een holle boor, waar het boormateriaal in de cilindervormige huls achterblijft. Achter de schacht van de papierboor bevindt zich een opening in de spil, van waaruit het boormateriaal naar buiten kan worden geleid. Door het te verwerken materiaal, werkt de boor droog. Waspapier heeft bij continu gebruik zijn waarde bewezen voor smering. Boorkarton beschermt de ondergrond tegen krassen en gaten en voorkomt dat de boor bot wordt.

Te verwerken materialen voor papierboren

Papierboren boren ronde gaten van 2 mm diameter in plat, dun en meestal gestapeld materiaal zoals papier, kunststof- of metaalfolie, leer, stof of rubber. Deze zijn ook geschikt voor het gebruik van oogjes. Papierboren zijn in verschillende kwaliteiten verkrijgbaar. De standaardversie is geschikt voor offset-, kopieer- en recycled papier, karton en textiel. Boren met gladde coating zijn bij uitstek geschikt voor verschillende papiersoorten zoals gecoat papier, offset- en kopieerpapier, kunststof folies (zacht-PVC, PE) evenals textiel en rubber. Papierboren met titanium coating kunnen de meeste materialen verwerken, welke met standaard papierboren en papierboren met gladde coating verwerkt kunnen worden, aangevuld met aluminiumfolie, leer en carbonpapier.

Papierboren met verschillende diameters en boorcapaciteit | Waspapier

Papierboor eigenschappen
  Standaard Gladde coating Titanium
Offset en kopieerpapier ✓✓
Recycled papier   ✓✓
Gestreken papier   ✓✓✓
Carbonpapier     ✓✓✓
Karton   ✓✓
Kunststoffolie (zacht-PVC, PE)   ✓✓  
Aluminiumfolie     ✓✓
Textiel* ✓* ✓* ✓*
Rubber*   ✓* ✓*
Leer*     ✓*

 

* Textiel, rubber, leer zijn materialen die moeilijk te verwerken zijn en speciale slijp- en boor geometrie vereisen. Wij adviseren u graag.