Contact
Telefoon
U kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 17:00 uur!
E-mail

Wij beantwoorden uw vragen graag per e-mail.
Mail ons 24 per dag!

Formulier
Heeft u nog vragen?

Voor schriftelijke vragen kunt u ons contactformulier gebruiken.

» Naar het contactformulierAdres

SPRINTIS Schenk
GmbH & Co. KG
Sales Office BeNeLux
Zaanweg 67 D
1521 DM Wormerveer

Onze lijmkwasten zijn zeer flexibel en geschikt voor diverse toepassingen – voor professionals en doe-het-zelvers. Ze worden zowel in de professionele sector als in de particuliere hobby-sfeer gebruikt. Wij bieden blokkwasten en ronde kwasten aan, gemaakt van echt lichtgekleurd Chinees varkenshaar in verschillende maten en lengtes. Vindt de juiste lijmkwast voor uw toepassing en profiteer nu van de beschikbaarheid van grote hoeveelheden en snelle verzending.

Blokkwast Blokkwast
✓ verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen!
Ronde kwast Ronde kwast
✓ verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen!

SPRINTIS lijmkwasten voor de boekbinderij

In uw boekbinderij zijn lijmkwasten, of het nu ronde kwasten of blokkwasten zijn, geschikt voor het lijmen van boekruggen en blokken alsmede voor het verwerken van drukwerk. Terwijl grote lijmkwasten worden gebruikt voor het lijmen van grote oppervlakken, kunt u ook kleine lijmkwasten gebruiken voor het nauwkeuriger werk.

Ronde kwasten of blokkwasten? De juiste kwast voor elke toepassing

De ronde kwast wordt bij voorkeur gebruikt voor afwerkings- en lijmwerkzaamheden en voor het gladmaken en uitwrijven van kleeffolies, tapes en goudfolies. De ronde vorm biedt een uitstekende ondersteuning bij de verwerking van kleefstoffen, lijm en kleefpasta's. De zachte chinese borstelharen zijn bestand tegen oplosmiddelen en daardoor geschikt voor alle dispersielijmen.

De blokkwast is een echte allrounder onder de kwasten. Deze wordt ook wel schilders- of verfkwast genoemd. Het is niet alleen geschikt voor lijm, maar ook voor alle verf- en laksoorten en wordt daarom gebruikt voor schilderwerk en andere verftoepassingen, alsmede voor grondverf.

In de particuliere sector wordt de blokkwast gebruikt als schilderskwast, bijvoorbeeld bij acrylverven. Als plat penseel kunt u het gebruiken voor het schilderen van ramen, meubels en andere grote vlakke oppervlakken.

Voordelen van een kunststof bus

De kunststof bus van onze ronde kwast biedt u nog meer voordelen. Door de metaalvrije uitvoering is deze lijmkwast bestand tegen kortsluiting en ook geschikt voor agressieve lijmsoorten.

Wat zijn chinese borstelharen?

De lijmkwasten uit het SPRINTIS assortiment zijn gemaakt van echt lichtgekleurd chinees varkenshaar. Voor de productie met natuurlijk varkenshaar wordt rughaar van varkens gebruikt. Chinees borstelhaar afkomstig van een varkensras uit China. De borstelharen van de dichtbehaarde vacht groeien een leven lang door en zijn ideaal voor hoogwaardige lijmkwasten.

Voordelen van natuurlijk borstelhaar

Bij kwasten wordt een onderscheid gemaakt tussen natuurlijk en synthetisch haar. De uiteinden van natuurlijk borstelhaar splitsen zich in verschillende fijne vezels. Door deze natuurlijke splitsing kan deze kwast veel verf vasthouden. Dit helpt u om een natuurlijke en gelijkmatige laklaag te krijgen. Zelfs na enige slijtage blijven de natuurlijke borstelharen naar beneden splijten en soepel, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over krassen op het oppervlak.

Hoe maak ik een lijmkwast schoon?

Veel lijmsoorten en kleefpasta's die in de boekbinderij en afwerking worden gebruikt, zijn in water oplosbaar. U kunt dergelijke lijmresten heel gemakkelijk en snel met water verwijderen.

Om de zachte chinese varkensharen van de lijmkwasten niet te beschadigen, raden wij u aan niet te agressieve schoonmaakmiddelen te gebruiken. Als het gaat om hardnekkig en moeilijk te verwijderen vuil, bieden wij u een bioreiniger in ons assortiment aan. Deze reiniger wordt vervaardigd op basis van duurzame grondstoffen.

Kwastmaten in het SPRINTIS assortiment

De lijmkwasten worden aangeboden in verschillende maten, zodat u voor elke toepassing de juiste kwastmaat kunt vinden. De webshop biedt de volgende maten aan:

  • Ronde kwast 20 mm bus – grootte 2
  • Ronde kwast 25 mm bus – grootte 4
  • Ronde kwast 30 mm bus – grootte 6
  • Ronde kwast 40 mm bus – grootte 10

  • Blokkwast 25 mm bus – grootte 1
  • Blokkwast 50 mm bus – grootte 2
  • Blokkwast 70 mm bus – grootte 3

Voordelig lijmkwasten kopen

Onze klanten profiteren van een snelle levering en voordelige prijzen bij aankoop van hoogwaardige lijmkwasten met lichtgekleurd Chinees varkenshaar. Koop nu!

Gereedschap voor uw boekbinderij

Het SPRINTIS assortiment biedt u een zorgvuldig samengestelde selectie van professionele gereedschappen voor het traditionele handwerk in de boekbind- en drukkerijsector, zoals Vouwbenen, Papiermes en Snijlinialen.