Contact
Telefoon
U kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 17:00 uur!
E-mail

Wij beantwoorden uw vragen graag per e-mail.
Mail ons 24 per dag!

Formulier
Heeft u nog vragen?

Voor schriftelijke vragen kunt u ons contactformulier gebruiken.

» Naar het contactformulierAdres

SPRINTIS Schenk
GmbH & Co. KG
Sales Office BeNeLux
Zaanweg 67 D
1521 DM Wormerveer

Hoe een koord gebruikt wordt, ziet u aan het uiteinde. In de SPRINTIS winkel vindt u alles wat u nodig hebt om het juiste product van uw koorden en elastische koorden te maken.

Elastische koorden met koorduiteinden voorkomen dat ze doorschieten en gaan langer mee dan gemiddeld, vooral als ze onafhankelijk van elkaar worden bevestigd. Als alternatief voor knopen bieden metalen koorden een elegante manier om het koord permanent op zijn plaats te houden. Zonder metalen koorduiteinden kunnen de uiteinden snel rafelen. Het is dan ook geen wonder dat het, vooral in de textielindustrie, gebruikelijk is om elastische trekkoorden op bijvoorbeeld hoodies, jassen of joggingbroeken een elegante, nette koordafwerking te geven met behulp van metalen koorden of koordclips.

(Deze tekst is automatisch vertaald.)

Hoe rafelen koorduiteinden niet?

Om te voorkomen dat koorduiteinden gaan rafelen, is er natuurlijk de optie om koorduiteinden op het gewenste punt vast te lijmen of vast te naaien. Deze koorduiteinden zijn echter alleen aan te raden voor materialen zoals stof of leer vanwege hun kleefeigenschappen, maar niet voor metalen koorduiteinden. Bovendien vereist het vastbinden van koorduiteinden door naaien of lijmen extra middelen voor een echt nette koordafwerking vanwege de verschillende tussenstappen - van naaigaren en textiellijm tot tijdcapaciteiten. Om te voorkomen dat koorduiteinden gaan rafelen, is het daarom nog steeds gebruikelijker, veiliger en praktischer om ze vast te maken met een koordklem of metalen splitpen.

Koorduiteinden stevig sluiten met splitpennen

Om de sterkte en duurzaamheid van de koorduiteinden te maximaliseren, is het aan te raden om metalen koordclips te gebruiken en deze vast te drukken met behulp van een handige splitpennen tang. Zelfs dikkere metalen koorduiteinden kunnen met minimale druk worden gesloten met behulp van de splitpen tang. In de SPRINTIS online shop vindt u naast de gewenste koorduiteinden en meerkleurige koorden en elastische koorden ook de bijpassende splitpennen en koordstoppers, zodat u alles in één bestelling zonder complicaties ontvangt.

(Deze tekst is automatisch vertaald.)