Contact
Telefoon
U kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 17:00 uur!
E-mail

Wij beantwoorden uw vragen graag per e-mail.
Mail ons 24 per dag!

Formulier
Heeft u nog vragen?

Voor schriftelijke vragen kunt u ons contactformulier gebruiken.

» Naar het contactformulierAdres

SPRINTIS Schenk
GmbH & Co. KG
Sales Office BeNeLux
Zaanweg 67 D
1521 DM Wormerveer

Het SPRINTIS assortiment biedt verschillende versies van de veelzijdige lamineerfolies: Lamineerhoezen worden altijd gebruikt wanneer belangrijke documenten zoals menu's, presentatiedocumenten, drukwerk of documenten door vele handen gaan en daarbij vuil of zelfs beschadigd kunnen raken. Transparante lamineerfolies beschermen talrijke inhouden tegen verwering, slijtage of beschadiging. Van kleine tot grote formaten, van glanzende tot matte films of oplossingen op creditcardformaat, het SPRINTIS assortiment biedt altijd een product van hoge kwaliteit. Win nu informatie in en bestel de goedkope lamineerfolies hier. De goederen worden altijd binnen een paar dagen verzonden.

 

Principe van een transparante lamineerfolie

Het idee is even eenvoudig als praktisch: lamineerfolies zijn kunststoffolies die zich tijdens het lamineren aan de te beschermen inhoud hechten. Er moet een onderscheid worden gemaakt tussen koud lamineren en warm lamineren. Het eindresultaat van beide procédés is dat de inhoud in de folie wordt verzegeld en zo perfect wordt beschermd tegen vuil, water, schuren of scheuren. Indien nodig kunnen de films worden geëtiketteerd met geschikte stiften. Het is dus mogelijk aantekeningen of markeringen op papier aan te brengen. Na het lamineren worden meestal nog enkele afwerkingen aangebracht. Storende randen kunnen gemakkelijk worden verwijderd met geschikte snijmachines voor lamineerfolies.

Let u wel op dat niet alle documenten moeten worden gelamineerd. Indien de echtheid van een verzegeld document niet meer kan worden geverifieerd, is het mogelijk dat de autoriteiten zullen weigeren het te erkennen. Onduidelijkheden hieromtrent  moeten derhalve tijdig worden opgehelderd.

Voordelen van lamineerfolies

De belangrijkste functie van een lamineerfolie is het beschermen van een grote verscheidenheid aan papieren en documenten tegen milieu-invloeden en beschadiging. Dit omvat stof of vette vingerafdrukken, maar ook water. Lamineerfolies beschermen zo de inhoud tegen slijtage, kreuken of waterschade - en zorgen tegelijkertijd voor de best mogelijke zichtbaarheid. Daarom hebben de beschermde materialen een veel langere houdbaarheid. Het gebruik ervan wordt aanbevolen wanneer papieren of documenten regelmatig worden gebruikt. Een voorbeeld hiervan is lesmateriaal dat op verschillende niveaus steeds opnieuw nodig is. Over het algemeen worden robuuste lamineerfolies gebruikt in scholen, handel en industrie, alsook in de particuliere sector.

- Lamineerfolies op kantoor en in uw beroep: Lamineerfolies bewaren belangrijke documenten op scholen, kantoren en andere werkplekken. Zij beschermen bijvoorbeeld hand-outs, naamkaartjes, beursafbeeldingen, etiketten, informatieborden, indexkaarten, flyers, posters en plakkaten, presentatiekaarten, stickers of menu's in restaurants tegen slijtage en beschadiging. Hoe vaker relevante materialen en documenten worden gebruikt, des te belangrijker is het optimale beschermingsconcept. Een hoogwaardige lamineerfilm beschermt niet alleen de inhoud tegen schadelijke milieu-invloeden, maar maakt ook een goede indruk - hij ziet er professioneel en respectabel uit.

- Privégebruik van lamineerfolie: De plastic folies komen ook in huis goed tot hun recht. Bijvoorbeeld wanneer mooie foto's, onderscheidingen, echofoto's of belangrijke documenten zoals diploma's moeten worden beschermd en bewaard voor de toekomst. Hoe persoonlijker en tijdlozer een document, hoe meer er te zeggen valt voor een veilige archivering met een lamineerfolie.

Keuze uit lamineerhoezen van hoge kwaliteit

SPRINTIS biedt lamineerhoezen van verschillende afmetingen voor een breed scala aan toepassingen:

- Koud lamineerbare folies worden zonder machine verwerkt, hun gebruik is snel en manueel. Een koude lamineerfolie wordt beschouwd als een zeer goede oplossing wanneer er weinig tijd beschikbaar is en/of geen machine voor handen is. Voorbeelden zijn ID-kaarten bij evenementen. Tijdens het koud lamineren hecht de kleefstof van de zelfklevende folie zich aan het document. SPRINTIS heeft koudlamineerhoezen en koudlamineerkaarten op voorraad.

- Warm lamineerbare folies vereisen een elektrische machine voor de verwerking en beschermen drukwerk op betrouwbare wijze tegen slijtage en vuil. De categorie in de onlineshop omvat talrijke formaten en verschillende foliediktes. Tijdens het warm lamineren wordt hitte gebruikt om de respectieve inhoud in te sluiten. De resultaten zijn meestal stabieler en visueel beter. Wie vaak professioneel lamineert, moet de voorkeur geven aan deze variant.

Formaten, afmetingen en materiaal van de lamineerfolies

Omdat de afmetingen van de te beschermen documenten en inhoud soms variëren, biedt SPRINTIS verschillende formaten aan. Lamineerfolies zijn verkrijgbaar in alle gangbare DIN-formaten, alsook in extra formaten. Voor inhoud van verschillende grootte, kunnen onze klanten kiezen tussen de volgende opties:

- A4 lamineerfolies
- A5 lamineerfolies
- A6 lamineerfolies
- A7 lamineerfolies
- Credit card formaat

Buitenformaten van de lamineerhoezen verkrijgbaar in de webshop:

- 54 x 86 mm
- 66 x 100 mm
- 71 x 115 mm
- 86 x 117 mm
- 117 x 160 mm
- 160 x 222 mm
- 225 x 312 mm

Het materiaal dat voor de lamineerfolies wordt gebruikt is PET: dit is de afkorting van polyethyleentereftalaat. De thermoplast kunststof wordt vervaardigd door polycondensatie en behoort tot de polyesterfamilie. Praktisch gezien scoort PET-folie met zijn zeer goede lichttransmissie en gunstige weerbestendigheid. Het plastic zorgt ervoor dat de in krimpfolie verpakte inhoud op lange termijn en met de beste zichtbaarheid beschermd is tegen omgevingsinvloeden.

Keuze van de juiste foliedikte

De dikte van de folie heeft een belangrijke invloed op de stabiliteit. Ook hier bepaalt het doel of een dikke, middelmatige of dunne laagdikte zinvol is. Hoe hoger de filmdikte, hoe stabieler het resultaat. Daarom biedt SPRINTIS transparante lamineerfolies aan in verschillende diktes. De laagdikte wordt aangegeven in de eenheid µm (micrometer).

- De koude lamineerfolies in de webshop hebben een foliedikte van 200 µm.
- U kunt kiezen tussen de diktes 2 x 80 µm, 2 x 100, 2 x 125 µm, 2 x 175 µm en 2 x 250 µm voor de warm lamineerfolies.

Glanzende en matte lamineerfolies

Qua zicht is er wel degelijk een verschil tussen matte lamineerfolies en glanzende lamineerhoezen. De SPRINTIS-serie omvat beide varianten. Het gebruiksdoel bepaalt welk versie aan te bevelen is.

Matte lamineerfolies tonen hun sterke punten wanneer spiegel- en verblindingseffecten moeten worden verminderd of geëlimineerd. Dit geldt voor foto's of certificaten, die vanuit elke hoek zichtbaar moeten zijn. Door het invallende licht te verstrooien, worden storende lichtreflecties tot een minimum beperkt en kan het document zonder afleiding worden bekeken. Bovendien is het mogelijk om op matte oppervlakken te schrijven met potloden of balpennen.

Glanzende lamineerfolies daarentegen maken indruk door hun hoge kleurbriljantie: zij accentueren de vorm en de kleuren van de inhoud en geven deze een aantrekkelijk uiterlijk. Glans straalt verfijning uit en benadrukt het uiterlijke effect. Daarom wordt deze variant geprefereerd voor bijvoorbeeld reclamefolders en informatiefolders.

Op maat gemaakte lamineerfolies

Wij bieden ook de productie aan van koud lamineerfolie volgens de specificaties van de klant. Op verzoek kunnen deze individueel worden bedrukt met afbeeldingen en logo's. Niets staat een professionele branding van de lamineerfolies in de weg. Geïnteresseerde klanten kunnen via de link een individuele aanvraag indienen - onze productspecialisten helpen u graag bij de realisatie.

Lamineerfolies kopen bij SPRINTIS

Koop voordelig lamineerfolie online en voorkom op efficiënte wijze ongewenste slijtage en vervuiling van relevante documenten. Of het nu gaat om DIN A4 of kleinere lamineerfolies, matte of glanzende lamineerhoezen - het assortiment omvat het juiste product. Wij bieden onze klanten talrijke voordelen: Zo is het mogelijk gratis monsters toe te sturen om overtuigd te raken van de kwaliteit. Natuurlijk, SPRINTIS maakt het mogelijk om gemakkelijk op rekening te kopen. Klanten die grotere hoeveelheden bestellen, besparen aanzienlijk dankzij de aantrekkelijke prijsstaffeling van het aanbod: naarmate de bestelhoeveelheid toeneemt, worden de kosten stapsgewijs verlaagd van 100, 200, 500, 1.000, 3.000, 5.000 en 10.000 exemplaren. Profiteer nu en profiteer van het aanbod lamineerfolies van hoge kwaliteit.